[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Revice 02 , 機界戰隊 27

799 回覆
12 Like 3 Dislike
預告圖個機箱
唔係電視劇,係有rider呢個都市傳說
兩集就預感神作,唔好玩啦

頭十集sell全部只用一次嘅form,之後接近零CG
第十集莫名其妙咁跌裝備俾反派
十二集呀妹弱智送頭俾人捉
十五至二十五同惡意收地商進行五回澡堂戰
三十到四十集女王同呀妹進行廚藝對戰
一直穿插男主同女王嘅感情線到最後四十集派綠帽俾天魔大人
中間再要塞滿支線,第一集變身失敗嘅兩人成為地獄兄弟
最後五集先推主線,最終boss係神隱咗二十集嘅無存在感三號幹部

神作邊有咁易呀,出起事嚟,隨便一part都夠屎食啦
巴打唔好燈
任何一點都有好大可能發生
有左01呢個先例,都係睇定啲先
咪即管放長雙眼,我講得就預咗俾人鞭
至少第一二集嘅觀感咁好嘅拉打我睇咗咁耐,齋計新平成只有exaid俾到我
btw op嗰三個左邊睇落應該係black,中係1號右係kuuga
唔係電視劇

妹系人妻大姐頭
點講呢,我睇01嘅1,2集都冇俾到依種感覺我
可能係設定問題,或人俾我感覺係冇任何技能,但又話佢係社長成間公司佢打理
反而係revice,主角個設定踏實好多,普通一個係澡堂做嘢嘅人。動機都好簡單同明確,就係保護屋企人。
今集我幾鍾意佢係澡塘變身打鳩vice依段,雖然佢同vice之間嘅關係好似良太郎x異魔神,但至少vice俾我嘅感覺唔係單純跟從主角行事,而係你唔會估到佢真正諗法,同埋你唔控制佢佢就有機會變得好危險。
我自己覺得淨係依幾種角色設定同描寫已經好好。
之後認真返整個諸田敏唔知做乜玩水
咁老定
突然之間好想敏鬼返黎幫手寫
想寫爛佢唔洗搵敏鬼啦,搵你黎寫都得啦
唔係話唔信revice會好,而係東映喺令人失望依一部份,真係無令人失望過

依家個編劇導演拍得好,唔代表跟住每集都係佢哋拍 過幾集換惡名昭著嗰幾個嚟拍就另一回事。。。
要寫到佢種n角戀得佢先得
咁嘅話都冇計
好地地無啦啦轉班專拍垃圾嘅畜牲黎拍我都控制唔到
中段整個暗黑料理決鬥比你仲得,觀望下先啦
敏鬼,米村,福田,會川,是但簡一個
依幾個黎講,敏鬼殺傷力係咪應該最大
依家導演:板本、諸田、石田
用二十年如一日嘅手法去拍
但最有娛樂性,爛得黎你又好想睇好有爆點,福田爛得黎好悶
今集內訌幾好睇, 傾掂數變到身都無用, 實踐戰鬥都要合拍到先得, 要馴服心魔
如果個劇本寫得好
跟番個劇情走爛極應該有個普掛…
Btw呢個風格我鐘意呀
開心一家人
但係背後總係有好多黑暗既事等緊發展
Zero one 初頭都有呢種感覺
去到中期/後期完全無曬
邊到有生肉睇
先嚟幫男主同唯唯整段紅渡同queen咁嘅愛情線,然後二弟變草加姦咗唯唯順手送頂綠帽俾大佬,結局係大佬同唯唯結婚,二弟去緊婚禮途中俾賊仔隊一刀死咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞