[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Revice 02 , 機界戰隊 27

799 回覆
12 Like 3 Dislike
revice呢兩集都比較完整
而且好在都角色既諗野, 對白都算合理, 亦唔會婆媽
例如一輝諗緊做唔做, 老母三兩句就講得通晒, 換著係以往既拉打, 可能就會係內心掙扎, 嘈交幾分鐘......
亦都有嘗試合理化用唔同形態, 武器mode
我比較buy revice既處理

見有人講女角今集少出, 其實另一方面要注意既係vice有好多戲份
每次獨白都講幾句, 幾次獨白加加埋埋都用咗一定時間

平衡返少少,講吓一輝

原來一輝本人都係識打空手道,當初接到offer仲諗住可以大派用場,點知人設同阿妹重疊咗
所以佢要好努力咁扮到自己打鬥動作係外行人咁
人地都冇睇
做得男主都有啲料
9估 我諗fenix係有造人體實驗 點樣用個最初既vistamp 去變造武器 而アギレラ對父母就係因為呢個實驗死/殘 , 大二同一輝都係佢地研究對象
所以呢一堆名入面有(五十嵐/又或者有アギレラ既姓氏都未定)
佢要好努力咁扮到自己打鬥動作係外行人咁

一腳踢落人哋個頭
計錯左
Zio 都係
呢套柒到失憶
係 感覺kuuga上就係一套寫實版既昭和拉打
將特攝既老梗變得合理化
但劇本上都係走唔出正邪對立 人一定正義 怪一定邪惡既框框
呢點亦係我認為kuuga係宜家呢個時代稱唔上神作既原因

你睇agito到劍 呢幾套
入面有好多灰色地帶既角色
人類角色有another agito, 擬態拉打, kaixa
怪就faiz 3人組 乾巧, 卡里斯, 豹姐
呢堆角色可以話係我鍾意睇拉打既一大原因
又或者阿爸阿媽係研究對象 ?
因為佢哋話主角係普通人
而且主角阿爸阿媽同女王阿爸阿媽差多年紀

9up
今集隻怪同revice撞晒色
係AMAZON買左
訪問入面話佢出拳會特登大動作揮動,盡可能俾人感覺佢係外行人咁
所以咪俾個足球員設定佢
Amazon買咗+1
好彩提咗
如果細妹都係rider 機會就大
成家做拉打
諗起超人R/B
我覺得佢個設定點都有得打下掛
暫時最唔滿意就係個合體
真係好樣衰
希望出完頭十個印仔之後唔會再有
扯乳頭咁撚變態
點解高田里穗個得幾張相
幾個都有數碼寫真集點解佢冇
我諗起persona 4
FJ咁

我覺得佢會變天魔

但op鳩拍都唔係第一次
當年紅頭肥婆都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞