[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Revice 02 , 機界戰隊 27

799 回覆
12 Like 3 Dislike
我覺得555最好睇係對木場佢地既描寫
尤其吉他個集
兩邊對“夢想”表裏一體既睇法好深刻
打鬥個BGM同畫面又正
想出一條先生shf
平成前五嘅agito都好好,未係敏鬼嘅敏鬼寫人寫劇情真係一流。

由警視廳G3小組同北條,到嗰班生還者,木野同超能力少年仲有gills嘅描寫,每個嘅性格都突顯到。互相穿插嘅主線同伏線,仲要探討埋超人係唔係人類嘅威脅

依家嘅敏鬼
如果依家嘅佢寫agito,主角三人組應該係gay嘅 然後真魚就會當情敵咁睇冰川同Gills,呢個四角關係應該拖返十集八集咁上下,而翔一煮野食咁叻,唔使講中間一定用幾集整個料理大賽嚟玩下,結局就翔一力量暴走,隊冚左冰川同Gills,痛失兩個摯愛嘅翔一傷心欲絕生無可戀,最後決定同大boss同歸於盡,三個拉打死撚哂,完!
唔係以前講過原本有諗過翔一變shining 係因為同真魚做愛咩?
應該係burning 先岩,話翔一食真魚煮的飯係暗示做愛
小說版agito又係三四角戀,翔一冰川同涼都鐘意真魚
平成前五作真係無敵,水準好穩定,faiz既故事性真係強勁,有種族對立,正邪唔係兩極化,草加賤人,加埋史上最高既劇場真係勁豐富
呠住boost
Revice明明都係得廿零分鐘,但係一集好似睇咗好多野
一集兩隻怪人,(雖然動機好薄弱)但係由第一隻,跟住澡堂打交再到第二隻怪人都好流暢

如果keep住呢個lv唔會難睇得去邊
穿插探老母啲時間好怪,比我個感覺似係回憶/插入
會唔會係老母其實一早釘咗,所以隻魔要食咗男豬嘅幻想
不過點都好男主隻魔對老母執著真係好大伏線

同埋有感覺幹部鮑魚爆出黎果隻所謂嘅王可能都係女女
其實faiz如果放番宜家一星期一集睇一樣會俾人屌
變身前後認唔到人,無啦啦送裝備,誤會加誤會加誤會,誤會左成套,虎太郎同結花條線又拖好耐,木場立場彈出彈入,花形又無啦啦彈出黎,如果每星期追一定屌到仆街
老實講faiz啲放裝方式合理好多嘅
下下都要打到成條腰帶飛走先俾人執
Build呀美空
插老母啲時間

前面有巴打話今次啲怪人係折紙主題,老豆又咁啱折咗隻三頭怪。今期似乎會多番怪人,希望唔好成日出敵對rider同重用怪人
唔係淨係老母啦,今集Vice撲過去佢細佬
記得有集結花同虎太郎中間有人推住塊板隔開佢地相認唔到 成件事勁tvb
如果全家除咗主角一早死曬都幾撚癲
https://twitter.com/junk_dragon/status/1437389792078041099?s=21
有冇巴打可以講解呢個地區英雄發生咩事,係形象太抄襲所以收咗皮定東映出手唔俾佢做落去
都抄得幾明顯
等緊井上自己套pink rider
有人發現到OP呢幕有立花俱樂部logo
50年前、初代拉打、南美洲、人體實驗
唔通FENIX=修卡
我睇錯穿插老母
where logo?
oh
holy shit
揾到了
睇巴哈講,東映好似未出手,係網友屌到佢停
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞