歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (99) 你戴頭盔不特只,仲著避彈衣?!

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
我自己係咁睇
神剪(pn/spn 120都好) 有好多野唔剪得,始終要有一把2號剪粗野用.而判斷d野神剪剪唔剪得新手黎講可能會一頭霧水,唔識分

如果你真新手一把剪都冇,我覺得買金牌剪用先,會安心唔怕試,中間既過程你試下就知咩係膠既軟硬度,邊種透明件硬到hihi,了解多d之後
想再試新野/把野舊左升級裝備先用神剪,舊既金剪當2號剪用都唔遲

如果係有把垃圾剪想換新剪既,買新剪係唔錯既選擇,舊剪唔好掉左佢住當2號用,剪粗野/透明件/好硬既膠就用佢,剪水口先用神剪就會安心好多.
我自己係咁睇
神剪(pn/spn 120都好) 有好多野唔剪得,始終要有一把2號剪粗野用.而判斷d野神剪剪唔剪得新手黎講可能會一頭霧水,唔識分

如果你真新手一把剪都冇,我覺得買金牌剪用先,會安心唔怕試,中間既過程你試下就知咩係膠既軟硬度,邊種透明件硬到hihi,了解多d之後
想再試新野/把野舊左升級裝備先用神剪,舊既金剪當2號剪用都唔遲

如果係有把垃圾剪想換新剪既,買剪係唔錯既選擇,舊剪唔好掉左佢住當2號用,剪粗野/透明件/好硬既膠就用佢,剪水口先用神剪就會安心好多.
但要小心佢啲山埃
金剪都唔易買
有人夾運費就話姐,咁我用返自己啲筆算,唔屎忽痕試新野。
仲好易生銹
不影響把玩
洗完仲洗唔洗過下水 用水就ok?
Av 支cleaner好貴 都想轉下
我用開酒精(IPA),清唔到先再用cleaner,唔好買錯甲醇
巴E光年
模姨E
E for Ero?
我未用過
想問下係咪成個漆膜乾晒都可以捽得到?
𠝹少少 成塊搣
係咪有跌過6字頭???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞