有冇中大人唔滿意強逼打針?

183 回覆
399 Like 21 Dislike
聽日返學嗰陣會唔會有咩抗議嘅行動可以做?
或者學生聯署/ send email要求撤回呢個決定?

可能有啲人會覺得遲早都要打針、或者覺得做咩都冇用,但唔反抗一下就默然接受嘅話真係同一隻任人屠宰嘅羔羊冇分別
退咗學
真 唔想死住 信唔過政府 亦信唔過自己身體
国安法
唔撚讀啦痴線 今次迫你打針你妥協 下次迫你宣誓你又妥協呀
係佢policy有問題,冇理由連反抗都唔做就唔撚讀
打唔打針都国安法
我百分百肯定你點反抗都唔會有用 幾年前發生左啲咩你無眼睇咩 走啦去加拿大stream a啦巴打 去外國比人迫都心服口服 因為外國政府唔係獨裁唔係一言堂
大家都知反抗係冇用,但唔代表可以咩都唔做
呢句野係無錯 但你都知係香港政府施壓 結果係點你都好清楚
打左電話
屌柒到佢cut我線
lm
一陣返學有冇人會想表達聲音?
我自己一個連微塵都唔係,又冇號召力,唔知可以做到啲咩
有無覺得好奇怪
問過身邊同學個個都屌曬鬼話打死唔打
其實好多prof ta都無打一直自費檢測
但點解件事好似無乜人討論,明明係件大事嚟
中大係咪好多人打咗針所以唔care???
真係?會唔會其實大部份人已經打晒針唔出聲。我身邊有唔少朋友本身都話唔會打,但後來都打咗。
可能呢件事根本唔影響大部份嘅人
完全唔明點解咁大班所謂反政府嘅人會去做順民
不過至少我問過嘅中大frd都屌鬼話唔打,但依家真係唔知點算
但奇怪嘅係自從個email出咗,secret一個post都無,討論度又低
唔打咪退學,多人退學就係反抗,唔好一陣又含淚打咁7
垃圾,佢就係睇死你啲啲廢物點都會讀
香港人始終係懶得煩同反抗,同埋想出去玩喇。

Ching覺得我哋呢啲堅持唔打針嘅人有冇啲咩可以做?
就算遲早都要打,我都要堅持到最後一刻。
真,屌班柒頭仲好意思叫自己做暴大人
我覺得首先要搵到嗰班打死都唔打嘅人出嚟先再睇下有咩可以做
依家唔知咩事完全無人討論咁,中大所有platform都完全無,好古怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞