grohe水龍頭好彈水

91 回覆
2 Like 2 Dislike
上amazon睇comment, 都係L款彈水, U款冇事
其他水龍頭 & 花灑頭冇問題,應該係呢款水龍頭既問題
真係第一次聽
之前覺得L款靚啲仲想買
好彩老婆鐘意U款ban咗
其實點解L型會彈而U型就冇事?關個咀事?
咁你個U型係咪冇彈水問題
都係Grohe 剛剛德馬買,平香港好多,開關喺出水位前端,較細水都唔係好細,彈水都有
唔好比人呃
彈唔彈水根本唔水龍頭事
水龍頭入邊仲有一個parts叫節水閥
極易安裝,手指大力已經都可以
或者一個士巴拿就夠

想比少少錢就買3m

免費就搵水務處
https://www.waterconservation.gov.hk/tc/save-water/application/index.html
琴日問咗高儀可唔可以換3m aerator,等回覆,我嗰款開關水制係出水前端,都係可以拉出龍頭清潔
佢哋普通同濾係分開出水,港行已經特登搵慢版3M 305,用C Complete濾芯應該令水壓爆煲
請問師兄高儀有冇覆到係咪用到3m aerator, 我都係用緊呢隻有同一問題,岩岩先search 到有呢個po
可以,但唔可以用熱水,我哋冇換到
唔該哂師兄
唔使客氣,大家各有經歷,交流一下,我係一個老頭,鍾意留意優質家庭用品,只係放手比老婆揸主意先買到呢條適合後生而未必適合老人家嘅水龍頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞