grohe水龍頭好彈水

91 回覆
2 Like 2 Dislike
水壓太大
可否是旦安裝嗰出水口型濾水器改變水柱形狀
記得有隻接環都岩拉出黎當花灑啲龍頭

咁唔知係咪真係因為開水果下冇左soft start,所以就樣咁
https://www.hansgrohe-asia.com/zh/articledetail-talis-m54-single-lever-kitchen-mixer-210-pull-out-spray-2jet-72800800
用緊呢款兩個mode射落昇盤都唔覺有彈水
開大水射落碗碟匙羹嗰啲彈唔係物理上必然發生咩
唔係 D水落到碟係包住隻碟去
咁我呢款都係包碟唔會見到一點點既水滴彈出嚟
最多射到匙羹嗰類曲面成pat飛出嚟 仲以為呢啲都算
Grohe 過濾哩款真心正,唔駛開多個水喉位
我個濾水器有呢pack野,我都係用樓主個水龍頭,但無一個裝到上去,問左好多間五金鋪都話無呢d轉頭有無得搞?
Toto 個aerator 世一
最簡單: 唔好開咁大
Ching想問呢款(黑色)邊度買架?
但係Toto代理太揀貨入
之前睇中咗隻款
明明又唔係太冷門都叫做攞晒設計獎
竟然因為唔係「最普遍」的glossy面就唔入
要等4個月先返到貨
正常屋企裝修點會提早4個月買貨
真心on99
Catalog 咁多尺寸同款
唔入足都唔奇
不過4個月貨期,個代理/brand supply chain 真心屎
用緊呢款,直出水唔彈,用過瀘水會彈,因為過瀘水中間個窿直出無打泡。
綜合上面咁多位,應該係L款既先會彈,呢的彎型既唔會。
你地有無拆出黎睇睇有無裝到起泡器?有的裝修師傅好留乸閪
我半年前日東買 唔知佢有冇黑色
唔好開咁大
出旺角問,10個有10話U型出水同L型唔會有分別 真係伏到喊
以前有一間真係有水有得試,但近排去好似裝修左冇埋
我無用過L型,但就咁諗又應該唔會彈水咁失策架出水口應該有起泡器,其實仲點會彈?唔通L款無?咁白痴既設計?
我用緊,淨係濾水先彈
hansgrohe 果出水口成個5蚊銀咁大,搵左好耐都冇岩size起泡器,而家放棄咗唯有開細d水
之前睇中 好彩最後無買
我都係exactly 呢款(不銹鋼磨沙色),
同你一樣,
彈水彈到仆街但又換唔到3M aerator,
最後呀Q 精神較細個出水,
都係彈,但無咁勁,
不過都係洗完碗周枱都係水
都係L型?
其實可唔可以關細 d 下面個入水掣?
唔係,駁水龍頭正常會有多隻細掣。
通常係鋅盤底。
點分L型?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞