grohe水龍頭好彈水

91 回覆
2 Like 2 Dislike
佢有款係貴啲,幫啲水加air, 可以後裝,但樣衰囉
我見佢有個counterweight拉返佢入去
同埋呢d伸縮款加唔到filter/慳水閥
所以彈水問題解決唔到
一係唔好開咁大水
一係就換款
同你一樣有呢個問題,不過係hansgrohe,個出水口闊冇合適起泡器配,一開水彈到周圍濕哂
我本身都諗住買呢款
真係唔知問題所在
無理越貴越衰,呢d基本野都做唔掂
佢一開水個水壓好大,一撞落d碗碟邊位,成個枱都係水,真係好黎悔唯有開細d水避免吓
我都係苦主當初覺得grohe 實無死
洗碗一唔小心就彈到仆
我都係
買左3m 好左少少 其實係幫你開細少少水咁解

下次買一定要買可以變花灑水個啲
係咪指伸縮個龍頭出水位彈出黎?
較細啲個來水總掣幫唔幫到?
我個水龍頭仲係擺係中島位,一唔小心彈到後面地下濕曬
我屋入面冇水總掣
我諗原理同開細水d一樣?
overall好似係L形就出事
我都係買咗同一個樣嘅L型廚房水龍頭(唔係Grohe)
啲水花又係彈到一檯都係
原來咁多苦主
源頭根治
用水務處果隻都得
源頭減水壓吧 管中管咁特別
點減?
跟一跟機
以為得我係咁,類似款我hansgrohe一樣彈,發生咩事
我都打算買呢隻,但冇得拎個頭出嚟。你呢隻出d水柱係咪透明嘅?(即係冇加空氣果隻)

訂左呢隻,會唔會彈水?
啱啱再search, 你呢隻個頭係2 jet? 即可以揀普通水柱或花灑出水?如果係,我見佢spec冇寫[significantly reduced splashing by soft start of the water flow] . 反而另一款就有,唔知關唔關事

另一款,1 jet
https://www.hansgrohe-asia.com/en/articledetail-metris-select-m71-single-lever-kitchen-mixer-320-pull-out-spout-1jet-14884000#techdata
我都想知
樓上有人話唔會
留名睇試後報告
可以拉出黎當花灑咁用,開出黎水柱係透明,另外上面有粒掣按落去就會好似花灑咁出水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞