(眼鏡撚交流討論) 貼你副眼鏡15 十月有第二輪消費券

1001 回覆
18 Like 3 Dislike
頭post有個list
鏡片一直都係用開hoya 無試過其他
其實係咪大家都好少用哩個牌
d budget 去晒眼鏡框
6700框
9xxx鏡

我覺得睇人 我自己一向鏡洗得多過框
眼鏡坑睇黎貴過鞋坑好多
我都係3千框,求其用hoya 鏡加埋唔過5k
但已經心思思想買多副
新黑個ig 都好毒下,副ptolemy 藍色好靚
鏡上到蔡司smart life pro已經算bespoke 都係1xk左右
鞋bespoke 3xk 點計

不過我因為鏡買得貴 唔敢買多副
新黑d staff同我講 你換鏡戴會後悔 有對比有傷害
原來如此都係平平地用住先
ptolemy d 藍色我都好鍾意

鏡我就多就蔡司,東海,Hoya,依視路

下次如果用防藍光可以試吓東海呀
個人推介Dita / 金子 用過返唔到轉頭
架都算,問鏡就一定指最貴,再問下d唔同鏡有乜分別就冇一個答到
要曬太陽先咁靚 不過都正
其實個IG 睇得多都悶,唔係乜限量限色,就聯x,除了中金。。。還是中金
水喉水洗is ok
勁多面油/地盤返工etc 就買枝眼鏡專用中性清潔劑劑
有幾難保養?

賽璐珞調整方法咪同acetate一樣,加熱再屈
任何眼鏡都係建議去鋪頭調整,邊有人自己較,你専業?
女model 戴咗好淫,想屌
幾靚
大約幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞