(眼鏡撚交流討論) 貼你副眼鏡15 十月有第二輪消費券

1001 回覆
18 Like 3 Dislike
同KJ60差唔多厚
佢係金屬圍住個膠框做雙色
kj60 59 個型同matsuda都好大出入下
kj60係平底
不過我最主要係覺得佢地邊個雕花靚
想買999.9大家知唔知邊間多款揀
樣柒carry唔起潮牌
oliver peoples大家點睇
講啲買唔到嘅
想問下邊間鋪多款同一條龍 食水冇咁深
想睇下金子 oliver peoples lindberg moscot之類既牌子
Thx
The New Black Optical 玩小紅書?

https://lih.kg/2712145

香港眼鏡潮店 the new black optical

連登仔識唔識睇殘體字

副眼鏡用咗3年,對HOYA鏡無花無爛
去眼鏡鋪俾個店員話幫我洗下佢
用超聲波機洗完,層鍍膜甩咗
依家仔細望到一點點
係新黑買bj classic框連鏡,~$3000搞唔搞得掂。佢網站唔連價錢,焗住要去門市先知,點預budget
*或者新黑其他brand嘅框
框都3000左右
會唔會有人知郭生呢副係咩黎
RAYBAN WAYFARER? 好似藍藍地色塊鏡
咁佢啲鏡通常幾錢
有 js145細節係多但望落好似好普通
第一副人工眼鏡比左eyevan 7285 717w
好靚又抵
第一副手工眼鏡比左eyevan 7285 717w
好靚又抵

唔知佢有咩option,你當係普通鏡囉。
其實你都唔知自己要乜人地點答你?
答你最平既鏡幾錢,你去到人地推你靚一級既鏡比你貴幾舊又覺得人呃鳩你,點解唔實際啲落去試,叫佢推介within 你budget既貨?
當普通Hoya $1000
即係預4500 左右
有無人知owndays變色鏡係咪用全視線第8代?
我見台灣owndays有得揀
但香港owndays剩係寫係調光變色鏡片
同埋變色鏡片暫時最好係咪全視線第8代?
好多隻色
我都有睇岩 最後揀咗金子kj50

明明一路睇幼框最後買咗粗框
我都有試kj50 比個fd話個鏡框太圓顯得好薯
最尾都買返梨形
不過kj50 鏡框d雕花好靚 好超古代feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞