【26】 考緊26?你問我答 (29)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike

佢都係撳機睇吓你有冇強制試記錄
再唔係直接搵師傅/學院代辦
被學牌耽誤嘅車手
揸46扣過分 有冇巴打知道邊間出到學保
如果落雨延期要等幾耐 下星期一考
冇定,有快期就俾番快期你,聽過有快到一個月內
但又聽過有人試過完全冇快期,直接派尾期
好撚黑
泰仔嘢 平靚正
instagram.com/peegeeco
沙田新地市起碼5,6對大碼現貨,唔好太信網站貨量
是但啦 都買咗 今日都考
護具真係要自己買
學院嗰啲甩皮甩骨
啲師兄著護膝唔除鞋就咁就笠上去
兩隻手㬹上完堂就濕曬
下一堂啲師兄要硬食我啲肥仔汗
迪卡儂159一套好抵

https://www.decathlon.com.hk/zh/p/_/R-p-x114891?mc=8494804
想問下大家斜路起步既步驟,係放少少極力子搵到磨擦點再俾油放腳制,定係俾油先再搵磨擦點再放腳制
如果前面架學神行得超慢
但隔離線有車冇得cut過去
我係咪可以用一波慢慢跟住佢行?
俾大啖油,搵磨擦點,再俾多少少油,放腳制,再慢慢放埋極力子
屌牙 聽日天文台考慮發出1號風球
過2日我模疑考試有狂風雷暴
先定油再慢慢鬆極力,聽到個引擎聲沉咗慢慢鬆腳制,冇溜後就keep住鬆極力鬆腳制(驚既俾多啖油去)

我係咁做
考試KEEP就唔好啦CUT啦, 有車幫擋下,你留番兩個車仔距離奉旨慢碌咪仲好
又要排過?
隔離線有車,正常都唔cut la

但如果冇,都未必需要cut 既,特別前面係跟緊貨車,拖頭,大巴之類,視野望唔到,cut 線會好危險

不過睇過之前post 有考牌官會衝上黎叫你cut 線過學神貨van/私家車,重點要安全性況下動作做足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞