【26】 考緊26?你問我答 (29)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
hartford uk450..

個人認為係同款入面最好樣
頭先有巴打介紹HARTFORD,d 車又平又靚仔,但聽聞之前有好多車身問題,唔知而家點。如果而家質素ok 我都想買返部
上次萬里達門口
個揸mt03既姐姐叫我直上mt07
我見有個youtuber 都係揸hardtford 223h
外型係唔錯 都係賣3萬有找
反而XSR155 新車賣4萬3
同埋223H 容積大過XSR155, 又有前後輪ABS,俾著我會揀前者。但 Hartford 質素問題真係...
剛剛睇到單台灣新聞,起初以為二手車問題,點知原來係新車
https://tw.appledaily.com/local/20210514/NQYN5V3ERFDOXPTSOKTW5DL5CM/
xsr155 係掂既.. 155cc 馬力已經大過hartford 223cc. 油耗, 舒適方面都應該好好多.
請問咩係檸檬車
https://vocus.cc/article/601aa58afd89780001d25385

台灣的檸檬法規定什麼
在台灣的檸檬法規定為「汽車買賣定型化契約應記載及不得記載事項」中的第 8 點,在交車後一定期限(不得低於180天)或一定里程(不得少於1.2萬公里)內,經4次送修仍無法回復正常狀態,將可以要求更換新車或解約。且若車主因車輛有瑕疵而超過30天無法用車,同樣能換新或解約,不過,若車主沒有依照通知取車、或廠商已提供車主代步車或補貼費用,就不能算在30天內。

唔知香港有無呢種法例,但最好唔駛用到啦。所以HARTFORD 咁平咁靚都唔太敢去馬
本身出年先考,但係忍唔住喺出面報咗今個六日上堂,上多幾堂就應該要出車了
btw,借啲好運嚟,我都要1 take pass(我都幾有信心)
想出咩
忍者250
忍3岩唔岩
有野想問下咁多位師兄
平時練車上左3波之後
落番2波都ok既
但係就成日踩極都落唔番1波
好似頂實左咁
要停車 向前向後郁下先有機會踩得落

會係啲咩問題呢

M仔 練緊路試

正常落波手勢係收油~>渣極力子~>踩一下~>慢慢鬆極力子嘛
師兄有車要出咩
1680@3
學牌組團出車正on9
有咩心得
拉龍
想換街車

啡鈴載人有啲壓力

有性趣既留tg黎俾你試下
先腳掣後頭brake喎
我講緊架車已經停定果陣
Ching 有係26買賣區放盤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞