【I/A】薑餅人王國 (45) - 新增日配 新SER 歡迎加入餅餅大家庭

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我覺得倉庫容量是否擴充可以從你是否能有足夠的「材料」存放空間這個角度來切入,尤其現在改版後的海灘交易所已經可以用「材料」來換更多素材,所以我個人材料平均存量大概是這樣:木柴2000、豆豆果凍1000、方糖1000、麵粉1000、果凍莓300、牛奶100、羊毛20。後三者容易稀缺,要當寶貝好好存

另外呢度,改咗版我都有keep住換嘢
但唔係成日得閒收割,唔會keep到果凍同方糖都1000,我要連續密密收一路打關,先勉強keep到500左右(好花時間!)
反而D莓我成日換,而家keep住800
每次換羊毛都至少4-500,係點做到
試下計下自己幾耐上線 撳夠咁多個鐘 再一次收
好辛苦
大概就得啦 撳多咗都無咩所謂
瞓前我都係咁 隔一個鐘收一次仲辛苦
整左個3v3
但粉末完全唔夠
想升技都難
點解競技場人地d純香草會第一個出技,我個隻就最後先出
我隻海妖都係用全Cd 每粒都1.9% 冷卻
次次都係人地出先
CD 唔係絕對,擺位都有影響
海妖最快好似都係開場4秒開技
所以通常啲人撐11.8CD就夠
擺位唔係fix嫁咩?
你海前面放一隻可麗 通常係 可麗>海妖
海前面放兩坦甚至三坦 就會延遲開 e.g. 可麗>覆盆>海
餅餅教徒 招人
25/30 Lv44 公會
5%公會戰

要求
咩人都收每日上水打齊3次公會
招新手入

想入TG我 https://t.me/chctsigiihkbknxd
我衣家前面係黑巧+草莓,兩隻+純香草開場都係4秒,

但純香草都係最後先出技,係咪只可以再壓純香草CD?
請問我應唔應該抽麻辣餅乾? 我見好少人講佢,唔知勁唔勁

我而加嘅餅
5*人魚
加加埋埋抽左成750抽計埋保底先夠5星
有石咪抽 你依家都夠角上大師啦
好似無咩人講麻辣餅乾咁怕唔太勁唔想哂石而加想課月卡就算除左出傳說同上古
麻辣唔錯 放三坦陣
你咁多五星無所謂啦 有資源咪練
開技係右至左,所以好難搞,但好似無咩人特別想要純香草早開技
通常想3秒可麗、4秒海妖咁
係咪曬命post
係咪用嚟對抗一波流
但點都唔會夠薑餅快㗎喎
夠呀應該,但我通常見一波就用無坦打過去
扭扭糖扭蛋機係咪第三階最好抽? 第4麻麻地咁 唔知第5係咩?
3,6先有餅,其他都係石
第5階無嘢好抽,都係D減時間
暫時第3 D嘢有用D
今次有麻辣餅
唔知幾時先有老婆餅雞仔餅呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞