MyRadio Hong Kong 討論區 (2)

197 回覆
8 Like 10 Dislike
所以我無話靠youtube
舊式會員制locked 晒所有content behind pay wall
咁一定無辦法吸引到新客, 慢慢知名度就會降
本身神秘之夜聽眾群唔少都係上左年紀
舊客人數只會慢慢流失, 唔會增長
ragazine 就係一個例子

其實最好就係regular 節目放返youtube
patreon 訂閱先有premium content /同台長互動

如果計過條數die hard fans 肯課金
咁佢地一樣會sub patreon
點解唔玩條全世界都行得通既freemium 路線?
係咪即係好似荼毒室咁?以前喺港台播,無咗之後喺YouTube 免費畀人睇講啲哲學嘢,仲逢星期五開live講3-6個鐘嘢前排話自已搞返港台嗰隻talk show,半日籌旗就籌到60萬,但由始至終個頻道都係免費喺YouTube 畀人睇,只係賣書賣吓周邊產品,不過佢哋真係經營咗好耐同有份正職。
係回水 唔係派糖 教主咁講又明多一樣野
https://youtu.be/zm7tbpaeJ68
緊急呼籲:請支持梁錦祥繼續發聲

踏入二零二二年,我的網台生涯已進入第十八個年頭。我要在此感謝各位聼衆/觀衆的長期支持,您們的收聽、回應、批評是我繼續製作各類形節目的最大動力。

我現正籌建「梁錦祥頻道」,希望聽衆/觀衆支持。各位朋友如欲以現金贊助,可將支持金存入以下恆生銀行戶口:269 341442 882 (戶主姓名:梁錦祥 LEUNG KAM CHEUNG),港幣、美元、加元均可。

我必須強調,金額多少不是衡量支持度的標準,一分一毫也是對我繼續發聲的鼓勵。

梁錦祥
二零二二年一月二十八日

用個"搞"字 係好定唔好呢
課冇問題非常樂意
但拜托台長真係唔好畀姓陳嘅掛住個物理學家牌頭喺度谷針
客居異鄕第二個除夕夜,年從節換,身隨日老,正是「故鄉今夜思千里,霜鬢明朝又一年」。

悲港情,念故舊,
不知何日望河清!

辛丑年除夕感懷

毓民
祝各位新年進步,身體健康
台長係咪無做神秘之夜轉咗PATREON?
好似未有時間披床
我唔習慣睇youtube
到底台長點解要痴埋d咩司徒文俊度
睇過下條友d片
膠到無倫
條友個channel又唔係多人

自己做或者搵gary kwan好過啦
唔入黎睇都唔知台長自己開左檔野
出面好多人話佢同毓民反面,但又唔係好覺
似係唔想累到佢多d ...
條友刷鞋刷到
香港節目下架後,毓民開咪有次講梁錦松講錯梁錦祥,笑笑口咁話掛住台長先講錯,而台長喺司徒文進個頻道都講過無同任何人唔妥,我覺得真係因為敦安髮多囉
佢兩個都識,好奇怪點解咁耐都未夾過,好期待之後有合作
紀陶+台長,再次合體,期待︰
https://www.youtube.com/watch?v=71cvnM-jp14
台長自己做節目 平均都近VIEW 之前係MY台有冇咁多
近萬VIEW
Patreon….無信用卡又唔受prepaid card,精神上支持
舊登有人腐毓民同臺長,笑到我仆街

台長都話過係只係因為政治問題同安全問題先和平分手, 可能毓民都等緊台長隨時回歸
你睇黃毓民身邊啲人好少Keep到咁耐嘅
台長同毓民可以合作到咁耐就知彼此係識英雄重英雄
如果毓民未結婚...

透過 HKG Web 分享一則貼文:【娛樂台】點睇台長梁錦祥去左司徒文進果邊?
https://forum.hkgolden.com/thread/7517036/page/6
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞