施永青 :「共同富裕」令商界朋友大吃一驚, 希望北京不要走上歪路

383 回覆
65 Like 471 Dislike
佢呢啲人係香港成功

證明左香港同支那既失敗

佢對社會一D貢獻都無

只係社會寄生蟲
今晚報國安公處先
佢呢啲人係香港成功

證明左香港同支那既失敗

佢對社會一D貢獻都無

只係社會寄生蟲
支持跟隨偉大祖國嘅”共同富裕”政策,
誰反就是資本主義走狗,
誰反就是反中亂港嘅千古罪人。
支那話共產,但從來都無,而且無一個國家有,所以如果真係要實行共產,支那一定自滅先。

好老實講,要行共產,有好撚多問題要解決,所以支共先要行返資本條路(內資外共),所以我完全支持支共行共同富裕,加速主義萬歲!!!
死YC施永青
施面青 欺君犯上, 已犯国安法
國家根本制度
5.《憲法》第一條規定國家的性質。該條清楚訂明,工人階級領導的、以工農聯盟為基礎的社會主義制度,是中華人民共和國的根本制度。6.國家的根本制度,包括根本的政治制度,即管理國家的政權組織形式。這是根據國家的性質而定。我國《憲法》第二條,述明國家的一切權力屬於人民,而人民透過全國人民代表大會和地方各級的人民代表大會行使其權力。第三條進一步訂定,全國人民代表大會及地方各級人民代表大會由民主選舉產生,對人民負責,受人民監督;而國家行政機關、審判機關和檢察機關由人民代表大會產生,對它負責、受它監督。《憲法》第三章詳細規定包括全國人民代表大會和地方各級人民代表大會的責任及職權等。
呢條傻鳩係支那輸好多咩
錐雖然施生都有佢嘅道理
但我覺得施生嘅言論犯咗國安法顛覆國家政權罪
邊度有得報國安
恭請Ching永屍食一鎚社會主義的鐵拳
共同派聖誕卡
be water 好黃
想做第二個馬雲?
施永清有幾多錢
我地可以共富貴到幾多
我支持習大大 你們可以共施生d資產了
驚自己啲錢比人充公?
共施永青個產啦
施永青

「拿錢是貪,拿槍是反」

你而家將自己手上支筆當槍咁用嚟啡中央政府嘅政策大綱,即係想謀反?
共產黨唔共產?
你識唔識野架施生
你撐得共產黨就預左俾人分身家架啦
信政府!!
支持全民共產化
仲敢講鄧小平口號
瞓醒未啊?
依家邊個揸莊都搞唔清楚
難就唔做咩

佢咁大個人冇聽過迎難而上咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞