港大研究﹕以靜脈注射復必泰疫苗的小鼠 出現明顯心包白斑 致心肌炎及心包炎

173 回覆
193 Like 12 Dislike
打deltoid依家都好少倒抽了
依加好少 唔代表正確
如果冇出血會抽到咩
我講緊依家個practice 姐
無話過正唔正確
紅腫咗幾日即係你係經正常既肌肉注射
其實從頭到尾無人討論正唔正確/ward practice應該要點做。而家係講緊篇文入面寫住世衛不再建議倒抽,所以疫苗中心好似跟緊無再倒抽,之後做完小老鼠研究之後得出結論:建議疫苗中心要倒抽。
懷疑你先係智障 究竟你係點樣得出呢個結論
改左好耐了
呢個post又顯示好多人成日唔入去睇內文就一味自己係到駁。成件事唔係關於ward practice/倒抽正唔正確。係講緊因為世衛不再建議倒抽,所以疫苗中心好似跟緊唔倒抽,做完呢個小老鼠研究之後,團隊嘅結論係建議疫苗中心倒抽返。
邊個好心潛落水底搵佢哋負責?
心臟肌肉發炎

咪顯卡d frd囉
惡到
佢唔入去睇篇文就係到駁,提醒完佢仲話自己係無入去睇,話自己由學生到出嚟做都係點點點。而家係講緊研究完咗團隊建議點做。
就會冇嘢抽到囉
最撚慘搵命搏完,日日睇住on9港共鎖國
咁佢個建議都要建基於倒抽係正確姐
好多咩?個數少到No one care

反疫苗撚最鐘意放大個0.00幾%副作用,同廢炎恐懼撚一樣,最鐘意放大重症case黎講

公平咁講逼鳩人打針、封關封城、強制行街戴口罩一樣on9
利申,外國自由撚
Not for vaccination
睇到連登仔如獲至寶咁
再出去睇下咩台 成件事即刻通哂
等睇下次有人貼口服嘅出黎撚狗
主要係倒抽會易traumatize啲肌肉
而且入針位正確其實好難打中血管
我mentor咁講
到時打有無得要求個姑娘倒抽嫁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞