台灣電單車交流區

140 回覆
0 Like 0 Dislike

十分回味

巴打係係台灣考左重機定係用香港國際牌租?

我是腥港人,用國際牌去租

原來國際牌租到黃牌
巴打係香港揸咩車

之前睇過一篇報導,話香港的國際牌正路喺台灣最大只可以租到249cc

係香港揸羊好多都300 400cc
反而個邊d 車cc

代步既話125cc都夠用
需要台灣係電單車大國
但其實台灣人既心態就係46係最大
26你最好唔好行快線頂住我
需要台灣係電單車大國

佢地好鐘意推鳩啲電單車
有冇人知台中邊到有老鼠車行
遲d賣車 一定過唔到

賣車要驗車既咩

5年車要驗
需要台灣係電單車大國

佢地好鐘意推鳩啲電單車

快線禁行機車=屌交通部老母

十分回味

原來國際牌租到黃牌
巴打係香港揸咩車

之前睇過一篇報導,話香港的國際牌正路喺台灣最大只可以租到249cc

但間租車店照租比你既?
所以香港人去台灣無得租300cc d車揸
只可以玩羊

十分回味

原來國際牌租到黃牌
巴打係香港揸咩車

但間租車店照租比你既?
只可以玩羊

不過可能有啲租車店真唔知或者扮唔知,去之前問下佢比唔比租就最穩陣
台灣考完牌可以轉香港牌?
台灣考完牌可以轉香港牌?

追左post 係要留居先可以轉正式?
最少要住1年

十分回味

原來國際牌租到黃牌
巴打係香港揸咩車

但間租車店照租比你既?
只可以玩羊

250都有棍
最少要住1年

咁去考牌係咪旅遊都考得
咁去考牌係咪旅遊都考得

要有居留證

十分回味

原來國際牌租到黃牌
巴打係香港揸咩車

但間租車店照租比你既?
只可以玩羊

不過可能有啲租車店真唔知或者扮唔知,去之前問下佢比唔比租就最穩陣

其車都幾多車行 你攞底護照押金就行得
咁去考牌係咪旅遊都考得

要有居留證

其實用香港考牌果套去台灣揸車會安全啲,開車前左右望,過線前望鏡望盲區,呢啲一定要做,因為當地人安全意識唔係咁足夠,最重要係保護自己先

原來國際牌租到黃牌
巴打係香港揸咩車

但間租車店照租比你既?
只可以玩羊

Yes,有錢有辦法

原來國際牌租到黃牌
巴打係香港揸咩車

但間租車店照租比你既?
只可以玩羊

Yes,有錢有辦法

係,唔似香港咁死板
其實用香港考牌果套去台灣揸車會安全啲,開車前左右望,過線前望鏡望盲區,呢啲一定要做,因為當地人安全意識唔係咁足夠,最重要係保護自己先

其實港台方向唔同和唔熟台灣路況都幾危險,最好了解左台灣既交通情況係點
之前去台中坐過台妹電單車 攬住條腰
佢好瘦 同埋架車好細 即刻霸氣盡失
但係第一次坐電單車

其實港台方向唔同和唔熟台灣路況都幾危險,最好了解左台灣既交通情況係點

yes,跟大隊包冇衰
但係第一次坐電單車

有冇頂佢屎忽呀
但係第一次坐電單車

有冇頂佢屎忽呀

咁細架無得唔頂
Btw,台灣電單車真係必須品
巴士 狗也不屌
但係第一次坐電單車

有冇頂佢屎忽呀

台妹有冇急殺,俾你頂佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞