阿富汗女人要著嗰隻burqa係眼都唔露得

433 回覆
1368 Like 20 Dislike
英國無ban
我d女同事都有戴頭巾
女人地位仲低過牛羊豬狗,香港打狗係虐畜,佢地打老婆係天經地義,旁人唔可以干涉。
Burqa唔係頭巾喎,眼都唔可以見到。
我以為講緊ban頭巾,sorry
連眼都見唔到就堅on9
根本係驚果度d男人性慾強周街姦人 應該入大量日本av加飛機杯解決d男人
一入嚟諗起今個咩日子
我都係出返去先
伊斯蘭係咪覺得女人係好不潔,見到女人行出街會行厄運
日本女人有冇得一戰?
點解仲有人信呢啲
因為響教義下男人惡晒,跟著再迫女人信。
今次真係把聲好溫柔
連登仔最鐘意

真係好可怕
垃圾

唔好出去害人啦 剪撚左你條j仲好啦
女人完全冇地位,老婆唔可以同老公同枱食飯。比較好嘅男人會俾女人響偏廳或廚房內食,衰啲嘅係等男人食完,女人先埋枱食餸頭餸尾。
用歷史角度嚟睇,回教嘅出現係一個沙漠上生意失敗嘅商人,做抄抄子借用現有宗教嘅框架,煽動族人認佢做老大一齊去攻打其他部落,殺佢哋嘅男人搶佢哋嘅寡婦同女

唔講神學單純當歷史咁睇,根本就係一件咁嘅事。而且都唔係好久遠,約莫唐朝時候嘅事
穆斯林征服時期本質就係穆斯林去其他部落殺男人(以不信真主嚟justify)同搶寡婦幼女(以真主教誨嚟justify)。啲女人多數係搶返嚟嘅,咁當然要當貨物咁冇權利同看到實一實,出街都要男性親人監視住。
教徒點睇呢樣野同係咪強逼先係重點
有d伊斯蘭教徒買勁多款頭巾當襯衫咁襯
仲causal過基督教戴十字架頸鏈
去過伊朗
識左啲本地朋友
其實佢哋男男女女 特別係後生
都係比較開放
識啲女 根本唔想戴頭巾
回程搭飛機
啲女女一起飛就除頭巾
唔係全體基督教都有原罪說 東正教冇 呢點喺同西方基督教嘅大分別
不尊重女人和小孩的社會,冇可能與時並進
所以嗰啲國家還停留在十字軍東征時代的行為思想
我比較想知東方基督教嘅舊教會點樣睇同實行 東方嘅中文資料少到仆街
chador同niqab其實都貼身,無咁易收炸彈

利申:外國JJ,以前返工果到幾常有中東人黎買野,無咩野
正常啊
等如基督教徒想戴十字架咁
重點係唔應該強逼佢地戴頭巾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞