於「華記」街站稱「我有份打」 87歲老翁涉暴動被捕

415 回覆
739 Like 13 Dislike
「華記」解圍:大家唔好當真

「華記」聞悉老人「我有份打」的言論,即為老人解圍,着老人盡快離開,「阿叔,你返屋企先,暴動呀呢單嘢,你唔好行過嚟,快啲走。」「華記」隨後再稱:「可能佢飲咗啲酒,啱啱訓醒,牙都未刷!暴動呀大佬,(老人)你想死呀?可能夢遊,大家唔好當真。」
華記又可以幫多個
華記割蓆左李璧啦

dllm成班有利益就癡埋一齊 世色唔對就割

藍絲真係好睇金錢
可能收左錢做戲呢
衝出黎柒
華記出賣手足 仆街嚟
華記仲遞個咪俾佢,多得佢先收音收得咁清
入到去單人大房做霸皇,獄卒都要幫佢按摩
得暴動 無煽動恐怖主義?
Source?
比華記累撚死啦,華記正仆街,擺咩街站,家陣社會咁和平,個阿伯比你拉埋去入左鏡就要入去受,何妖呢鋪做唔到野
又話 判七年 好撚多 呢家又話有份打 會想死咁嚴重
除非有CCTV影到 九成都係證據不足告唔入
87歲都仲咁on9
自稱前年曾在元朗打人的老翁涉暴動被捕

警方早上在元朗拘捕一名87歲男子,涉嫌參與暴動及串謀有意圖而傷人,現正被扣留調查。

消息指,被捕人是日前在街站,聲稱自己曾經在前年721元朗暴力襲擊事件打人的老翁。

有建制派人士日前在元朗擺街站,不滿法庭就元朗暴力襲擊事件的判刑,一名老翁走到街站簽名,並聲稱自己當日有份打人,指當時有人入到村門,他要保衛家園。

原文網址:https://www.881903.com/news/local/2405735
On9廢老

做下樣啫,轉頭乜事都冇放返出嚟
佢話佢自己有份,如果無足夠證據,都係唔會起訴
咁邊個負責揾證據?
有cam影曬嘅都唔拉,呢個cam都影唔到嘅
做下樣俾啲唔識嘢嘅人睇,睇完打下飛機咁lor
明知告唔入拉左當做場戲
仲聽日 請埋食飯就放啦
阿伯既屋企人係唔係又要出嚟話沉冤待雪華記唔係唔幫呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞