於「華記」街站稱「我有份打」 87歲老翁涉暴動被捕

415 回覆
739 Like 13 Dislike
條友唔係話自己姓劉咩
嗰日華記正撚樣已經係咁幫佢兜,話咩老人家講下笑
都兜唔返
老人癡呆到連自己姓咩都唔記得
判得嚟個呀伯都唔知仲係唔係到
咪做下野
牛屎佬覺得 姓劉姓鄧 威D
偉大嘅忠誠勇毅中国香港公安,請問幾時拘捕石鏡泉法辦?
生不入官門

個阿伯睇黎受唔住, 唔襟擺

睇黎過唔到中秋
皇叔姓劉woo
喂華記 原來你係反骨仔 咁樣害個呀伯?
收左美國幾多錢呀!屌你老母!
華記連個阿伯姓乜都唔知,又會知佢飲咗少少酒,牙都未刷,夢遊緊?

擺明講大話啦華記
當年慢必告郭偉強私人檢控係立法會襲擊,法院都批咗,最後反而係律政司不提證供起訴
咪又係高調拉人低調放人
呢d 又唔叫宣揚恐怖主義?
至周一(16日)凌晨,楊官華於YouTube談及事件,指:「最大問題就係喺英龍圍,有個阿伯走埋嚟就講咗一啲唔應該講嘅嘢。我見到佢屙尿都冇力、揸枝拐杖『棟下棟下』,你點打人吖大佬,一隻手指推冧你啦!喂,最慘呢珍惜群組呢……即係正所謂唔怕神一般嘅對手吖嘛。佢仲攬住個阿叔咁樣講,即係陷我於不義大佬。」他形容,事件已「基本上炒晒車」,形容自己「唔想再炒車」,因此不會再出席相關的群體活動。
警查CCTV揭黃翁 於7‧21元朗衝突現場出現

今日(19日)警方重案組探員於在元朗區,拘捕一名87歲姓黃本地男子,涉嫌「參與暴動」及「串謀有意圖而傷人」。據了解,被捕的87歲姓黃男子,正是在「華記」的街站聲稱打人的老翁,警方翻查閉路電視片段,發現黃翁於2019年7月21日在元朗衝突現場出現,涉嫌參與暴動。
開記招未? 拉左個大罪犯
玩命光頭
個老野會唔會繼續爆 話晒都係"英雄"麻
傻啦
咪又話無証據
之後又搵幾件蛋散出黎9up話條死老坑係9up唔撚告
再唔知點樣又屌返我地呢邊幾句
咪完左件事
香港法治笑話黎姐係咪呀
已經被被新加坡驅逐了一次...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞