於「華記」街站稱「我有份打」 87歲老翁涉暴動被捕

415 回覆
739 Like 13 Dislike
Source?
醬?
定又係口頭打下飛機當又贏一杖?
上周五(13日)一名老翁於建制KOL「華記」的街站,自稱涉及721元朗白衣人事件,更指「我有份打!」警方指,新界北總區重案組人員經進一步調查後,今日(19日)在元朗拘捕一名87歲姓黃本地男子,涉嫌「參與暴動」及「串謀有意圖而傷人」。他現正被扣留調查。據了解被捕男子正是在「華記」的街站聲稱打人的老翁。

721元朗白衣人暴動案上月底宣判,上周五(13日)建制KOL、人稱「華記」的楊官華與珍惜群組李壁,於在元朗擺設街站,當日一名老翁接受「華記」訪問時竟稱:「我有份打!」在旁的李壁表示:「大家睇唔睇到,連個老人家都識守護家園,唔通你拉佢呀,你哋(反修例示威者)嚟(元朗)撩事鬥非,嚟到我哋門口。」老人續稱:「無錯!入我哋村喎,我梗係打啦!」
華記害死自己友
聞到棺材香先做condom
李壁而呢咁?
屌 偽藍
YC餓底黎架?

保護支足 拉
我真係好撚鐘意元朗
尋日李大導被記者問點解唔拉呢條友
今日就即刻補飛做戲
華記累死保衛家園阿伯
華記拉未
開記招屌法官,讚白衣人,宣揚暴力喎
煽惑暴動啦屌
拉完聽日就放
一直都好支持華記同李璧而,但佢哋竟然陷害我哋藍絲手足

多謝佢哋,而家呀伯可能坐監坐到死 佢哋班政客就開開心心唔駛坐監

支joke
提堂先講啦
唔好以為拉幾個傻鳩就冇人記得721
華記條撚樣應該真係收晒風即日,所以先割咁快
87 歲坐一坐應該係入面拜拜,抵啦
返去傾計啫
出黎認下叻就臨尾幾年都要喺入面過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞