第八部Jojolion完,荒木飛呂彥即將製作第9部 - Jojolands(暫定)

83 回覆
85 Like 2 Dislike
第八部睇到一半就棄咗,原來出埋第八部boss添,仲話第八部完咗....有無第八部boss圖睇睇

利申:睇齊第一至第七部
第四部boss戰其實係早人+康一+承太郎+白車
其實今次個boss fight好似麻麻地
exactly
其實荒木成日吹boss 能力吹得太大
諗唔到主角點破最後要比主角超op新能力嚟破局
Part3 突然時停 part5 金鎮 什至part7 tusk act 4 都有小小
係真係得part 4 最終戰先係玩能力玩到淋漓盡至
荒木吹得太大,終於兜唔到
你地邊度睇大結局? 我漫畫人好outdate
copy manga
boss太屈主角要突然覺醒都算
個boss冇魅力先難頂之前boss都開外掛,但起碼角色鮮明,兩方衝突自然好睇
唔係Boss無魅力,係透龍無魅力
院長不知幾型
如果係院長或者WOU直接做BOSS會好好多
透龍真係好柒
Part 3 賭博嗰次唔係用時停拎咗杯嘢飲咩
Jojo5 直接製造生命去追擊個boss就完
根本埋唔到身
透龍能力要超越因果律先打得中
Tusk act 4 唔算
如果齋羅粒波冇比love train 切開嘅話
Ball breaker 已經收咗總統皮
第三部新能力:因為你激嬲左我
係咁望到個背影好癲 比佢搞到精神病都似
已經係最合理啦
你老佢都未老
憲助係呀媽代佢承受石化病
常敏係呀媽執咗個細路代佢承受
劍就食咗果實之後傳咗俾透龍
我理解係
之前解決方法係入泥
但根治唔到
所以常敏先諗住用果實換
其中一話憲助指住個窿話佢發病用
但女裝就無交代過
而一開始跌入泥應該純粹咁啱地震
個窿係用嚟進行病症轉移嘅地方
咁樣諗洛卡卡卡果實同個窿其實個功能係差唔多
不過唔係好記得改良版嘅洛卡卡卡6251有冇功能上嘅唔同
分別係咪只係在於由羽伴毅執行嘅話,佢可以指定將病症傳去邊個部位

你所指嘅根治係指乜?
永久消除石化病嘅詛咒? 定係每一代男長子嘅石化病醫好?
如果係前者,用果實嘅原理去諗,唔會永久消除石化病嘅詛咒
如果係後者,憲助同常敏都係痊癒,冇表現過任何後遺症
定係再諗深一層
石化其實一開始就係院長能力?
所以講到透龍死咗就無事咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞