有冇CIOB考左牌既既巴打係度?

161 回覆
2 Like 4 Dislike
無T4 la...2015 年後
想問洗唔洗搵會員簽名?要搵幾多個?
我想下年年頭報 但公司好似冇咩人有ciob
1 to 2 (CIOB)
如果 3 年無轉過工搵一個 line manager 簽就夠
Verifier requirement 有講
Ching, 想問問本身英國大學畢業,係唔係讀左Space個course就可以有HKIE認可,做到TCP-T4?
邊個course? postgraduate cert in building eng?
University of reading: Construction management (Bsc(Hons))
Ching, 想問問本身英國大學畢業,係唔係讀左Space個course就可以有HKIE認可,做到TCP-T4?
冇記錯嘅話,條例就好似寫t4要civil engineering, BS或者building studies。CM等唔等於Building studies真係唔敢答你

btw頭盔先hkie應該好少認cm program
問 HKIE
野雞CPM + HKU Space pgc BE = T4 Qualified
我睇左verifier requirement,淨係話要做夠3年,搵個line manager簽就得,唔知有冇理解錯

因為我係呢間公司做左未夠3年,但total有5.5年,最近想搵人簽考牌,唔想咁柒,所以想請教下咁多位
"做夠3年,搵個line manager簽就得,唔知有冇理解錯"
正確

你唔想 ciob 搞你就等夠 3 年搵同一個人 verify 哂你份野
睇來睇去都覺得CIOB真係冇乜用,
又要交咁貴會費香港又冇乜人認,
除非移民去英國嘅話。
如果唔係考黎都唔知為乜。
最近有冇巴絲打算考或者考咗牌

我幾個同事都話考咗幾年個牌都冇乜人睇,
想放棄個membership
Line manager 應該要係MCIOB喎...
幫我簽嗰個 Supervisor 都係member
有咁嘅打算,Ching apply 左未?
Just TG
考hkicm有冇用?
有冇Ching可以講下interview會問啲咩?
Ching可唔可以講下interview會問啲咩?
無乜用
洗乜in架宜家
交左份嘢上去佢約我interview
Resubmit 咪得
想請教巴打點樣Resubmit?我交左佢一個月佢就約我interview,話要解釋下份application form
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞