有冇CIOB考左牌既既巴打係度?

161 回覆
2 Like 4 Dislike
攞去英國移民用
去英國報番 construction project management 嘅工
有無人考RICS / HKICM?
會考hkicm,但唔知有咩用,考完只係卡片多個title
LM
低調d 好,入去好d既學校,其他父母一係做金主、老闆、一係醫生律師,我寧願佢入好學校做基層,知道一山還有一山高,好過入「地區名校」打飛機
難到喊。睇過吓條path ...requirements 都唔知考唔考好
又未至於嘅,好過CIOB。。
有DMR (Direct Memeber Referral) 會唔會易d 入到會?
齋Interview.
應該RICS 最難。
RICS or HKICM?未聽過喎
HKICM
唔知喎,咁好有direct referral
佢有個DMR Scheme 到 2021 年年尾。
"The DMR Scheme to be valid until 31 December 2021"

A completed and duly signed Direct Membership Referral Scheme (DMR) Membership Application Form endorsed by TWO members of the General Council of HKICM.
咁都幾好喎
有冇巴打考佐hkie builder牌?
有council 簽未ok
識人好過識字系列
都要Interview ,但係正常個考官會俾面簽名嗰個
Builder牌有咩用?
CIOB 其實都幾雜,builder 又入得,QS 又入得,安全佬又入得,甚至連 BSE 都入得
無用,無野簽到
樓主考完未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞