Anti-Vaxxer入嚟

25 回覆
5 Like 16 Dislike
1. 毒針打死人
想問anti-vaxxer, 係咪打完針嘅人十四日內/短時間內唔可以死
如果唔係就關疫苗事?

同埋你地點樣先會認為 接種後死亡係其他原因而唔關針事?

利申我唔否認疫苗會有副作用,甚至有機會會有嚴重嘅副作用

2. 冇長期副作用data
想問你地要幾多年嘅data先被說服到?
五年?十年?
咁點解唔係再長啲時間?
原因係咩?
你地條線set咗喺邊?
1. 我覺得關事就關事
2. 依家就起碼5年,五年之後再睇下風向,如果民主黨仲叫緊人打針就唔排除延長到十年
反疫苗撚話關事就關事啦 就嚟屙屎唔出都關疫苗事 一日最衰都係疫苗
宋世傑:「嘿!告這位張彪的兒子張小四,把陳祥富的兒子陳大文,的左手的小指的
指甲打~~斷!」
胡知縣:「啊!~傷的好重呀!」
張 彪:「可是我兒子死啦~」
胡知縣:「對呀!~他兒子死啦~?」
宋世傑:「大人!~人都會死的嘛!」
胡知縣:「說的也是~」
張 彪:「可是我的兒子是被他的兒子打得重傷而死的呀!」
陳大文:「你怎麼不說你兒子沒用呢?~我隨便飛身過去打他兩拳....」
宋世傑:「隨便飛身過去打他幾拳?」
陳大文:「打他兩拳呀!我隨便飛身這樣過去...」
宋世傑:「阿達!(打他一拳).....有沒有這麼用力?」
陳大文:「你...」(陳大文流著鼻血一副拙樣真經典)
接著又一陣亂打猛踢...
宋世傑:「應該是這種勁道啦!」
陳祥富:「宋狀師?...」
宋世傑:「不要問!你不夠聰明機智!」
轉身問張彪
宋世傑:「請問你兒子何時被揍?」
張 彪:「昨日下午」
宋世傑:「何時斷氣?」
張 彪:「今天早上」
宋世傑:「那關他屁事~!」
宋世傑:「剛剛我何止揍了他兩拳?如果在十年八年後他死了~
請問大人~你可不可以告我謀殺!」
胡知縣:「不行~~這可不行~」
宋世傑:「大人英明!萬歲~萬萬歲!」
張 彪:「可是我兒子本來好好的,如果不是他,我兒子他根本不會死呀~
宋狀師~我求求你~幫幫忙吧~」
宋世傑:「你兒子死是因為他命短!」
張 彪:「我兒子他不像是短命的~~他不像是短命的呀~~」
宋世傑:「那麼請問我命有多長呢?」
張 彪:「......我不會看」
宋世傑:「既然你不看~~你憑什麼說你兒子不是個短命相?」
宋世傑:「大人~~閒話少說~有結果了嗎?」
胡知縣:「有~有~~呃.....可不可以給本官一點小小的提示?」
宋世傑:「沒~~~問題!原告陳大文被人打傷,但是被告突然歸西,死因不明,
原本應該賠償五十兩醫藥費...」
陳祥富:「欸~~~~~~~~我們不追究啦!」
宋世傑:「上路~~大人~~有結果了嗎?」
胡知縣:「有!~」
宋世傑:「快點判吧~~」
胡知縣:「好!~~張彪縱子張小四行兇,姑念初犯,不予追究,叫你的兒子
以後就不要再犯啦!~~這樣對嗎?」
宋世傑:「我想他以後不會再犯啦~」
(滴了一滴睙~)
打疫苗有冇用我唔理 反正打左死嘅機會咁細
最緊要全民接種之後有得開關 經濟復甦
好多所謂關注疫苗的人其實都係anti vaxxer自我美化
就算佢地話5年,過左5年之後就會搵其他原因話對支針有concern再等多5年先
MDPI期刊: 報告證實COVID-19 疫苗引起腦炎和心肌炎

喂,睇你表演呀
許樹昌:市民接種第二代疫苗後 可考慮放寬戶外口罩令
盧寵茂:反疫苗人士誇大疫苗副作用
https://lih.kg/3256521
樓主呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞