有無人有即熱水機推薦?

185 回覆
0 Like 10 Dislike
黑金所有野都好 唯一係個app唔知做嘜鳩
冇budget就煲水啦
得2升成日要換水覺得煩
出凍水慢,出熱水更慢
同埋撳掣好大聲凌晨飲水勁驚嘈醒屋企人
室溫水會唔會有陣味?同埋熱水出水快唔快?用緊孖人牌成日要等佢滴埋最後果幾滴好煩
俾你會唔會推薦人用

亞媽果邊裝左依部 , 加埋台下濾水器 , 平靚正
想問下 用菲利蒲黑金/6910既巴打 你地會唔會 另外廚房水喉水用濾水器 甚至煲過先斟D水入黑金/6910度?
諗住買黑金,
如果係想飲水果時先著機, 有冇問題?
屋企唔係成日有人係到, 費事長開.
你地係點用?

呢部機無得頂 用咗一年支濾芯都未需要換
部機可以揀四種溫度 室溫 45 85 95
相信可以滿足全家需要
話時話新樓你哋會唔會裝濾水器
Btw Ro 水太乾淨,對身體唔好
東江水就係污糟
用緊ok
你地個儲水箱幾時洗一次?
我每日換水, 但隔兩三日個箱已經有陣臭味
我係直接落水喉水, 以前屋企用熱水壺煲完飲, 硬係覺得d水唔同味
我自己係見到有明顯污跡先洗
否則平時可能兩三禮拜先洗一次

落水就落用裝係水龍頭細filter既水
我每次換水都會倒走剩返嗰啲 再簡單沖下
我都會倒走 但都係有味咁
得啦得啦
想要啲有用嘅意見
摸落有水垢滑滑地先會用跟機個刷刷下
我落過濾水唔覺水箱有味
純水係咁既味架啦 你飲蒸餾水同礦泉水都唔同味
長開唔會熄
佢待機定期開UV殺菌同沖洗下枝芯
其實原理上落水喉水都冇問題
廚房有裝濾水的話落過濾水都冇壞
唔想有部野係枱面又唔想入水,quooker 點睇?除左貴好似冇咩缺點,不過唔知佢支濾芯係香港夠唔夠勁可以直接飲得
老豆老母每日洗一次
佢都係一般過濾加煲水組合埋落櫥底
大部份人都係咁飲應該冇咩問題
應該就未必過濾得哂重金屬同氯氣
用耐部機入面啲水垢點清就搵唔到
想問下Philips部RO機係咪唔洗煲完水先再入落去可以直接飲得?
屋企飲好多水,成日煲完水要等佢凍返等到唔想飲
直接入水喉水落水箱 出水可以直接飲
飲好多水就可能一日要裝多幾次水
裝一次大概夠兩個人飲一日
呢個post好多第三世界國家居民
唔食魚唔食菜
要靠飲水先有礦物質
純水嘅蒸餾水反而會飲死人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞