佛祖呀!屋企咁多曱甴點搞呀

554 回覆
1894 Like 27 Dislike
擺位都係d佢地會出沒,行過既地方架啦

同埋應該唔會過咗期

長年都有曱甴,真係好煩呀
養返幾條神獸簷蛇一個禮拜幫你清晒
定期在窗邊外牆噴biokill
樓主買左藍威寶噴未?
你唔認真搞,我驚你屋企d曱甴遲d生得仲多
落街買2支藍威寶(唔好買其他)羅黎噴,最好就係係佢走出黎係外露環境下
一次過連噴幾下要快既,飛都飛唔起,縮都縮唔切入去咁就good啦
同埋你得閒就諗下D曱甴由邊道入黎
如果多數由窗口入黎,就去窗簾舖搵師傅裝防蚊網
坑渠果D就去網店OR深水埗買隔渠口果D蓋
總之你諗下計,就解決到架啦
買 德國隻拜滅士搞搞佢啦,靜雞雞滋少少啲渠位咪得囉
佢真係斷六親,大約4-5年
連性格都變好,好有耐性同好善解人意
好似成個人都唔同曬但係係變好嗰隻
邊度買 屋企超多
笑撚死
你上網search 一點絕
最平88蚊一支用好耐
我屋企上年啲曱甴凌晨仲開緊p 過咗兩三個禮拜已經差唔多冇晒
但私樓好少咁on9
有咩情況下屋企會有老鼠咁撚核突
以前睇national geographic 話每肉眼見一隻即係方圓十米有幾百隻
好想睇凌晨兩點第一下開燈張圖
….
屌呀
咁撚癲。。
整死曬先再大執啦一塊砧板都可以有3隻大強,諗到佢一路執,啲強一路飛出嚟就毛管戙
樓主老母煮餸一定整到成個廚房都係
岩先係屋企都見到一隻係雪櫃面前,嚇到我鳩到縮埋,最後用地拖搞掂佢 用酒精消毒
都唔知道係邊度扒入黎,住得算高,難到廁所條渠?
有無屍體搵返?
搵唔到屍體我一直都覺得佢地係未死
認真 之前有片做過實驗
老爺食強既速度快過啲蜘蛛呀 炎蛇呀
仲要係快好撚多
清到間屋完全冇食物碎. 關好門窗
咁仲唔封咗佢
我見過佢地係門口入黎

第一次用大概幾日至一個禮拜有隻乾咗嘅曱甴屍體 個品種都幾肯定係屋企個啲

不過淨係見到一兩次 因為佢原理係食咗嘅曱甴會死係個巢再俾其他曱甴食 我諗應該多數死係個巢
屋企 廚房 厠所 廳都係半天井位 望出岥花糟 加埋外牆厠所喉爆裂 廿一年樓
唔明,係咪即係落雨會漏水果d?
一點絕真係得
住垃圾房對面,搬嚟無耐就好多曱甴
不過唔係樓主呢個品種,曱甴屋都用過,都捉到唔少,但仲係好多
廚房掛咗布(少用)嘅位,一拎開塊布後面成10幾隻
調味料架下面又一堆

用咗一點絕我諗半個月左右,就冇再喺屋企見過曱甴,到而家過咗一年,都冇再出現過。係上一兩星期大雨,見垃圾房嗰邊又多曱甴,應該走咗1,2隻過嚟,俾我k.o.之後就冇再見過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞