有無人已經厭倦左做黃絲,想暫時轉番中立

360 回覆
246 Like 1010 Dislike
曾經我都信大雄比胖虎恰,旁觀既人都係幫兇。

但原來後來慢慢發現,一開始自願做既野,你之後唔做就會有人比壓力你,例如罷食藍店,無做就比人話你鬼係黃,你係藍既,有對唔對得住死左既手足果啲。例如 果個jack wong,仲有啲黃藍糾察官。

有時連登你一企錯少少邊,就比人尾毛,屈pr,係企錯邊既時侯你既思考係不被接受既,彷佛屈到你毛就係最高既真理,慢慢你就會懷疑自己錯,企番岩邊唔再講。

原來你幫大雄唔單止係阻止有人受到逼害,而係做左大雄既奴隸,咩都要以大雄為先,否則就變左胖虎。

仲有啲乜都反既人,反疫苗,反科學,雙標撚,屌藍杜但又話運動不談政治,反法治,有時啲證據自己幻想出黎,講啲幫助唔到反共既野就會話你無邏輯等等。就算成功,想像唔到創造到個點好既世界。

有時大雄個價值觀都未必好胖虎好多,只係之前無實力惡唔起。

想像下你付出一部分自由去撐黃爭取民主自由,建立左個黃先於民主自由既價值觀,黃條線又高到飛起,有時又可以因人低到嚇親,究竟你係用黃去支撐民主自由,定政治立場先係最終目標。

呢排做住中立,試下吃喝玩樂唔check黃藍既生活係點先順便再評估而家黃既標準係點。

相信都會比人屌一排,入埋5毛list,曬左個account,我知連登都有啲中立撚,請你地唔好覆我,廢事你地比人又block一隻
我都已經怕左班小粉黃,唔做黃絲了
有无人呢排日日食元气
https://lih.kg/2621910
做港豬最幸福

食返m記好耐
ccptoy 就ccptoy 啦
有狗唔做扮黃絲
其實做下豬 睇下mirror error笑下咪算 人生苦短
儲夠錢咪移民 抗咩爭哂鳩氣 班傻仔都坐哂監啦
收嗲啦
你黃乜撚嘢
條底褲好撚黃?
垃圾雲糞收撚柒皮啦
你啡咋
你黃?
樓主你想做pr/mon po狗/五毛/小粉紅/熱狗 邊一個?啲cctoy好快就會入嚟屌尻你自己揀定個朵先
利申:小粉藍
是非黑白就係是非黑白, 人地點睇就係人地點睇. 兩樣野嚟.
警暴, 剝奪選舉權, 指鹿為馬, 關報社拉人封艇, 文字獄等等等等, 呢啲行為如果拼埋你所講既黃衛兵既行為度, 係足以令你由所謂黃變做所謂中立既, 咪即管變.
這個係你自己衡量完既決定, 唔好賴人.
點解成個漏左ccptoy
明明你地最岩呢個名

利伸:時事台
咪笑死人啦
你反蕭生骨
我轉左做藍絲好耐啦

日日上來放負,支那日日輸
鏡粉係黃定藍?
秒佐樓主呢條扮黃撚

BTW其實睇佢講既野已經自相矛盾到連登從來都唔係一個人,一定有大把立場,佢話連登仔雙重標準,相反立場都有,佢自己咪已經係相反立場既其中一人
不嬲連登多弱智仔
加上有班傻閪放負撚
覺得乜都一日就搞掂咁

BTW 都幫左我決心去台灣既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞