【家長解僱教師】原因領養家庭長大,家庭觀念會錯誤

253 回覆
67 Like 1503 Dislike
補習期間吹吓水唔得㗎? 領養係我錯?
佢老母咁撚驚嘅 叫佢個女咪撚出街
如果隔離左右有人離婚係咪要搬屋?
購買取代領養
你嘅講法同當事人「如果來自領養家庭就會影響學生家庭觀念」呢個諗法無關喎
真心無理由就咁放佢走
條撚樣先係真正嘅教壞細路
算吾算歧視
我知就唔會咁講啦

但點講都好,你猜度緊嘅理由可以來自任何背景嘅教師,同「擔心教師來自寄養家庭會影響學生家庭觀念」呢個理由無半點關係。呢個家長可以話覺得教師灌輸「錯誤」價值觀所以唔搵佢補,但無可能因為佢嘅背景而產生歧見
有你做老母 先係佢最大問題
接受唔到自己做同接受唔到人哋做兩回事喎,前者一啲問題都冇,後者反映個人視野好撚窄
想生耶蘇
耶穌比人利用
典型on9,以為自己好中立
家庭觀念明明係父母身教 關補習老師Q事
一陣自己教個女出嚟唔啱心又周圍賴人
屌又亂咁腦補,咁鐘意作嘢就去做編劇
咁你夠唔知啦,講到你好似企喺佢哋隔離補咁樣
侮辱人而不失禮貌
老實講 被領養既小朋友先更易有良好家庭觀
肯做到領導呢步一定會願意真心付出愛、重視小朋友成長
唔通無啦啦貪得意領導個小朋友返屋企?
被領養既小朋友開始生性識思考就知成件事係幾偉大
掉返轉頭你睇生完就算、唔理小朋友果班山蕃父母係親生又點?無被愛過又點識去愛 家庭觀一定錯撚晒
你係咪就係個位無品家長呀,唔好成日ff人哋成日迫害你先得架,有被害妄想症就睇醫生
人如其名
你都痴線
成班潔癖生番耶撚周圍屌人之後話耶穌會原諒佢
好多香港人唔想要民主 自由 法治?
好多香港人想要喎

但係好多香港人接受唔到領養係事實
香港人係保守㗎啦 染下頭髮化下妝都接受唔到啦
仲要係補習呢啲extra嘅嘢 根本唔需要
即係買花戴 梗係買朵啱心水

大把家長要白人 要女人 寫埋落ad都得
補個習點會影響家庭觀念,尤其是係中五,乜嘢思想都固定晒啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞