【家長解僱教師】原因領養家庭長大,家庭觀念會錯誤

253 回覆
67 Like 1503 Dislike
Lm
呢度有人估係she she
亦有人估可能山唔到
其實得一張圖 唔會知真正內情
真係無限可能
可以係好偉大嘅原因,亦都可以係好個人嘅原因

我就親耳聽過一對夫婦,個老婆當住一台親戚講
生仔咁痛我唔會同你生囉,最多咪領養,一樣之嘛
跟住就舌戰群雄
偉大嘅原因就冇啦,炒蝦拆蟹就一堆
我欣賞呢個女人咁直接唔虛偽啊
Cls家長
直接咁樣歧視人就ok
收養小朋友=錯嘅家庭觀念⋯ 咁不如諗下點解被棄養,要幾大嘅愛心先會選擇收養?呢個阿媽有冇病?
領養可以比孤兒一個家呢啲好處鬼唔知咩
一定好架 我100%支持㖭
但個老母針對補習老師嘅真正原因真係冇人知吖嘛
你係假定咗補習教師一定冇錯
係受害人 係被歧視
你可以假設佢領養嘅原因好偉大正確 開心share比學生聽

我就保守啲 覺得有可能補習老師share咗一啲其他原因 而媽媽覺得唔好嘅
例如同學生講領養係因為生仔好痛吖 女人唔係生仔機器之類

比道德L屌預咗架啦
我當個補習老師唔知自己做錯左乜野, 或者有咩問題無同連登仔講

個老母如果對老師有咩其他不滿
點解用領養呢個問題黎趕佢走?
我一句隨便話個女而家跟上啦無問題唔想補打發佢走咪算

未成年小朋友11點幾睇電視講成人情節話題, 家長覺得唔適合, 點解唔係自己教返小朋友唔好咁夜睇電視?
同樣地, 點解家長聽到個小朋友同老師講呢D話題, 心裡擔心影響價值觀, 家長唔會事後再同小朋友傾? 而將個矛頭直指向資訊來源?

縱使老師可能令家長不滿, 個家長咁樣表達係更加唔岩, 小朋友只會知道阿媽因為老師父母唔係親生所以趕左佢走。
「覺得有可能」
低能個家長
覺得有可能都入到
以後唔好話法庭點點點
On9
同佢講咁多把撚咩
呢啲老母唔賺佢錢把就啦 個女都中五咁大個 係有需要嘅咪私下搵佢 使乜透過佢老母 咁大個人自己唔識做決定?
又要學識少 又要蠢(出到聲話歧視人地領養而炒左人地)
補習miss 要諗下點還拖 冇得啞忍
幫呢d唔識做人老母既臭閪上一堂寶貴既人生課
你老母可能都係比狗屌 先至生到你出黎
所以你諗野咁撚on9
仲要夠膽死打出黎 都係好合理

唉 你預左比人屌係應該既
你跌左野呀
一睇就知係藍絲
幾多人恨都恨唔到小朋友啲英文有外國口音 CLS
咩家長 真係on鳩無下限 咁啲孤兒唔可以做社工、教育工作者拉,屌!
個家長都無撚腦 做佢d仔女真係前世唔修
香港真係好撚多呢啲戇鳩家長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞