Billie Eilish - Happier Than Ever

111 回覆
5 Like 42 Dislike
今隻碟最有hit相應該得Therefore I Am
外網全部比4-5星
捧到Album of Year咁
critic同grammy不嬲都當佢親生女咁捧
聽日睇下spotify同hdd就知係咪吹大左
Spotify應該無Sour/Positions/folklore咁勁
佢隻碟唔夠streaming friendly
https://youtu.be/5GJWxDKyk3A
Billie Eilish - Happier Than Ever (Offical Music Video)

https://youtu.be/5GJWxDKyk3A

Billie Eilish - Happier Than Ever (Official Music Video)
個MV係咪係鄭州拍?
隻碟好麻麻地
中間個d歌都好悶
頭同尾個d算 ok
真係上隻好啲咩
我覺得上隻首首都好好聽又fresh

But to be fair
我有排好撚迷billie
日loop夜loop
依家對佢d審美疲勞
令我無rate得佢新碟咁高
因為真係高質
雖然上隻碟嘅單曲出眾啲 但今隻碟整體嚟講音樂、題材嘅涉獵同探索同執行又進步咗 比起上隻中二病之作更完整同優秀
上隻碟真係好好聽, 今隻係咩驚喜
成隻碟yiyiumum唔知想點
但出左HTE加分

MTC評分89
等Pitchfork同Rolling Stone
希望Pitchfork會有8.0+
Rolling Stone會有4.5星
啲人聽唔慣啫 好似之前AG Sweetener出嚟嗰陣都係好多人踩
暫時係main pop girls最高分既專輯
仲高過舊年Taylor兩隻碟
上張嘅商業成績match到critic嘅期待
睇下今次呢張點
不過仲高過上張好似誇左d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞