Billie Eilish - Happier Than Ever

111 回覆
5 Like 42 Dislike

有無人已經聽咗
Happier Than Ever, Oxytocin, Billie Bossa Nova
而家呢
你可以試下聽隻新碟...
近幾個月佢plug既single的確一般
麻麻喎今次
無上專咁pop姐
分左手 今次dark 到
大家中意上一隻碟多啲定今次?
When We All Fall Asleep Where Do We Go
Happier Than Ever
https://youtu.be/NSTUVHsb9xw
好中意同名後半部分
Just fucking leave me alone
Song Of The Year
幾個鐘後有MV
會唔會做到Billie第一首debut#1既歌
難啲,佢本身single成績都麻麻,同埋呢個era啲singles仆直晒咁濟
但隻碟首週應該唔錯
Your Power反而無乜點plug既NDA幾好
HTE做首單應該冠
好多album tracks都有potential過佢plug既singles
亂打單搞到今年全面被OR超越...
我反而唔太中意WWAFA,WDWG既唱法
Billie死忠係超生代女歌手算多, 我估今次首周應該都有300k左右...
後勁就要睇下Singles打唔打得起, 黎緊派台歌近5分鐘唔知會唔會影響Spotify播放量
同埋今年佢太多gossips genz 轉捧OR
不過呢隻碟好明顯轉晒套路 冇上一隻咁易入口 路人粉應該嚇走咗好多
但個人嚟講都幾鍾意隻碟(同sour)
聽講破咗好多pre-save/pre-order紀錄
我諗都有400K掛
其實上一隻碟啲singles 都唔係好打得起既情況下都有300K+
證明佢本身個base都好穩陣
SOUR比我感覺上商業化少少, 主要都係講break up
HTE探討既內容深入好多(sex, body shame, depression...), 所以可能藝術方面(Grammy)成就高d
BTW兩隻碟我都鍾意, both queens
Billie實體應該賣得會唔錯,首週應該可以過250k
但如果d single全部仆街後勁會好慘
同埋佢而家streaming未必會好,好多歌前半part太平好alternative
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞