CCTVB記者頭先問岩岩輸波嘅張雁宜:你嘅運動員生涯係咪完左, 張雁宜即時喊

814 回覆
458 Like 597 Dislike
佢講嗰段說話成篇稿咁
唔係彩排好係真係臨時狀況嘅話真係不得不佩服森美
幾多人連打字出post都打到1999
呢幾年雲海真係on9到痴線
連仔千其唔好delete post
其實問黎做咩?
宜家打奧運喎,點樣對個運動生涯唔重要
個記者係咪覺得佢會答唔重要?
fake news
學森美話齋真係心地唔好
你現在聚腳於 時事台
咪好似雲海咁信fake news唔fc囉

DaDa Lo明顯係借陳約臨單野仲未熄火再煽下風 等d冇腦戇鳩黃去信 再搵藍去笑鳩黃亂鳩咁嚟
TVB再出聲明屌 獻世派再加把口又可以spin走穆狗單野 政府就順勢立埋法 劇本完成
CCTVB WO
仲唔一馬當先衝撚左入黎屌先咩
呢條mk抵比人雪
on99人哋一嘢衝出嚟自己攬上身
佢補一句話我覺得自己做得幾好
睇佢嬲爆爆個木咀樣就知佢真係心地唔好
呢種性格好適合做狗/獻世派
同穆咀sir一9樣
我到而家都有啲疑惑,
可能真係小人之心,
諗真啲個4眼on9 仔又冇可能咁好戲
大家都有蠢嘅時候,笑嚟笑去意義不大
如果權力大啲嗰方想做嘢,一定搵到位放大嚟講
每個人都會維護自己嘅立場/想法,係差在邊個夠權力去實行
又係 cctvb?
如果正常媒體,個訪問員嘅生涯應該完!

開9佢名啦!
fact check 係好
但個記者條問題真係冇唔專業?
啱啱比賽完,不讑輸贏,呢條問題究竟有咩意義?
DaDa Lo 雲海 做乜春啫你
真係冇問題
咪即係問緊你係呢次奧運學到啲咩
呢個世界不嬲都係誰大誰惡誰正確
我係運動員 一定拒絕做佢地訪問
大家觀點與角度好唔同了
呢個問題,再加埋當時氣氛情況,問嚟冇乜意思,反而令到對方情緒出哂嚟
建基於事實才批評
fact check係好,就批評果d放流料出黎嘅人

個記者講咩就開新post屌
出fake news屈九人好無道德架

唔係不擇手段到咁卦
所以可以話佢用詞方面唔夠熟練
一句講到尾 係記者同埋攝影師經驗不足 本身條問題嘅方向係冇問題
我講幾個啫
咩開新post屌啫?
咁你批評果d放流料出黎嘅人,又要唔要開新post屌?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞