【唔爆粗唔得】viutv去仆街啦﹗搞到我係酒樓畀人笑到面

218 回覆
2710 Like 87 Dislike
幫唔落
今朝比女排撚完
而家每次睇viu播緊個樣運動都google睇下有冇賽果先
唔撚好哂時間
今次女排第一局刁時 我睇撚到嗌出黎
原來係得我一個咁on9
其他人都已經知哂賽果
爬下文都知係潮文啦
經典潮文都唔識
好打有限
你不如用翻微博啦
連登變成兒登唔係冇原因
viu多數用96台做直播 然後99台夜晚就重溫
忍唔住笑左
FOOL ME BADLY ONCE
SHAME ON YOU
FOOL ME BADLY TWICE
SHAME ON......
呢樣真係要屌
支持中國抵你俾人撚啦
Now tv 601-602一撚樣
唔講黃藍
viu搞奧運真心差
77台做得好好多
有時唔係熱門項目,viu都會同cctvb啲副台撞曬啲冷門野
反而77除咗啲主持問啲on9野之外(其實個個台都有)冷門野好少會同隔離台撞,變相係電視會多啲選擇
viu仲話奧運有得揀,食屎啦
點解viutv網上重播女子重劍團體打俄羅斯得1-6節 無7-9
香港時間10:05 喎
屌你老味亞視,今晚唔屌柒你個廢台真係對唔住自己!枉我由《我和彊屍有個約會》一直撐你撐到而家,累我係酒樓畀人笑到面黃!
話說今晚公司收早,去咗樓下間酒樓食晚飯,命水好派到張靚台,坐正係電視側邊,見到播緊亞姐選舉。數下手指,自己因為返工賺錢糊口,已經兩三年冇睇亞姐選舉,今晚機緣巧合,仲要播緊泳裝環節,條條女有前有後,咁就梗係坐定定一路食一路睇啦。

如是者睇咗泳裝加淘汰環節,我見坐係旁邊幾位叔伯父都睇到笑笑口,好亢奮咁,就同佢地講:「呀~~今屆亞姐啲質素幾得喎!正撚過港姐好多!」點知班叔伯借鳩咗聾耳陳對耳咁,完全冇理我。Fine~ 搭訕冇人理,有幾失威,我年中遇唔少,家常便飯啦,繼續睇囉!

如是者睇到去公佈冠亞軍結果,真係好緊張!事關由我坐低食飯果刻,一路撐嗰個叫咩「維他之寶」嘅俄妹竟然殺到入冠亞!我忍唔住坐係個位度望住個電視起勢咁大叫「維他之寶!維他之寶!」但旁邊班叔伯仍然笑笑口咁,冇咩反應。我心諗:咁拘緊托柒咩,一齊叫先High㗎嘛。

最後公佈賽果,維他之寶拎得個亞軍,冠軍比個中國妹拎咗,我坐番落個位大叫:「屌!有咩理佢贏架!」呢個時候身邊一陣笑聲,其中一個咬住牙籤嘅阿叔笑住同我講:哥仔,你上年冇睇咩?個選舉上年㗎喎!我心諗:咁撚搞笑?!即刻睇番亞姐場景個Board,屌你老味,真係寫撚住「2010」,當堂面都黃撚埋,即叫部長埋單。埋單時個仆街部長仲要忍住笑咁安慰我同我講:唔緊要啦,亞視係咁㗎啦!

屌你老母化西!亞視你有冇譜架?上年亞姐選舉都夠膽拎撚番出嚟播,仲要揀番暑假播畀塊蕉皮我踩!你執撚咗佢啦屌!全部呀!一花一草一塊石仔一粒塵埃!總之係亞視嘅嘢全部同我執撚晒佢呀仆街!
19Mirror Error 台
成個奧運就俾佢地係到sell 兩隊野
痴撚線
真心唔知佢做乜撚野事
真心今次真係要屌
仲要屌足咁多日都冇改善
唔好同我講去nowplayer免費台,而家係講緊一開部電視就隨時睇得、免費傳統電視台

1. 4pm先播奧運,DLLM人地77台同cctvb,朝早8、9點已經直播。咁你話96台都一早播,係呀,但播埋d非港隊比賽,cls
2. 節目主持表現業餘,夜晚個精華重溫廢到無倫
3. 唔講清楚咩項目、係重播、錄播定直播
4. 77台玩獨家訪問、cctvb都會每日報導奧運花邊新聞,99台發緊夢咁
5. 知你多廣告,但可唔可以攞個平衡位?

人地兩間電視台真係幾乎全天候播賽事
你就走去播財經、播卡通,有冇病呀
祖國

掃乜撚野生啤啊屌
咪撚睇啦
排除政治因素 tvb都搞得好過viu講真以事論事
會唔會係連主持都呃埋
主持都唔知係重播
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞