【唔爆粗唔得】viutv去仆街啦﹗搞到我係酒樓畀人笑到面

218 回覆
2710 Like 87 Dislike
屌你老味viutv,今晚唔屌柒你個廢台真係對唔住自己!枉我由《瑪嘉烈與大衛》一直撐你撐到而家,累我係酒樓畀人笑到面黃!
話說今晚公司收早,去咗樓下間酒樓食晚飯,命水好派到張靚台,坐正係電視側邊,見到播緊奧運。數下手指,自己因為返工賺錢糊口,已經兩三屆冇睇奧運,今晚機緣巧合,仲要播緊女排中美大戰,條條女身材高䠷,咁就梗係坐定定一路食一路睇啦。

如是者睇咗第一個回合,我見坐係旁邊幾位叔伯父都睇到笑笑口,好亢奮咁,就同佢地講:「呀~~今屆中國女排啲質素幾得喎!正撚過美國鬼妹好多!」點知班叔伯借鳩咗聾耳陳對耳咁,完全冇理我。Fine~ 搭訕冇人理,有幾失威,我年中遇唔少,家常便飯啦,繼續睇囉!

如是者睇到去最後一回合,真係好緊張!事關由我坐低食飯果刻,一路好愛國咁撐嘅中國隊竟然打到爭出線!我忍唔住坐係個位度望住個電視起勢咁大叫「中國女排!中國女排!」但旁邊班叔伯仍然笑笑口咁,冇咩反應。我心諗:咁拘緊托柒咩,一齊叫先High㗎嘛。

最後公佈賽果,中國隊出咗局,比美國隊出咗線,我坐番落個位大叫:「屌!有咩理美國隊贏架!」呢個時候身邊一陣笑聲,其中一個咬住牙籤嘅阿叔笑住同我講:哥仔,你上晝冇睇咩?個比賽上晝㗎喎!我心諗:咁撚搞笑?!即刻睇番個賽程表,屌你老味,真係寫撚住「11:05AM」,當堂面都黃撚埋,即叫部長埋單。埋單時個仆街部長仲要忍住笑咁安慰我同我講:唔緊要啦,viutv係咁㗎啦!

屌你老母化西!viutv你有冇譜架?上晝女排比賽都夠膽拎撚番出嚟播,仲要揀番夜晚播畀塊蕉皮我踩!你執撚咗佢啦屌!全部呀!一花一草一塊石仔一粒塵埃!總之係viutv嘅嘢全部同我執撚晒佢呀仆街!
好心寫清楚係咪live 真係好撚On9, 重播就寫清楚啦
我而家睇緊3on3都唔知係咪直播
估唔到呢篇野十年後竟然用得返
真 樓豬巧橙 viutv藍都藍得仆街過人
亞視重播潮文竟然可以有改篇嘅一日
唔寫 live 真心 on9

開電視個畫面寫清楚係咪live咩比賽咩項目

Viutv嗰個屌你老母空浪浪乜資料都冇
係咪live咩項目初賽定決賽都唔撚知
佢連比賽緊咩項目咩階段都唔撚寫
唔係為咗掃生啤根本唔會睇呢個台
開電視做奧運做得好過 viu tv 好多
係 起碼知道自己睇緊咩
經過奧運 有理智既黃都唔會再撐呢個垃圾台
其他節目都ok嘅
但奧運真係三間免費台最差
俾佢唔知fake咗幾多次
睇睇下屌你老味原來已經打完
亞視
有線多年經驗啦
Nowtv夠有多年經驗
D 比賽好早就開始 但99台 4點先有節目 其餘時間得96台有
到佢有節目個陣夜晚竟然重播比賽 有時㩒到過去都唔知係直播定重播
要睇奧運一定係睇開電視好過viu
最仆街係錄播扮直播
播撚晒成場咁滯
睇完先知原來場比賽晨早完咗
viu兩個台仲要特登唔整live個水印fake鳩人
好撚on9
係 你講清楚錄播定直播
就算真係錄播都冇咁嬲
最仆街係錄播扮直播
有線搵到珊珊即刻獨家訪問牙朗真係掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞