有冇console師兄同我一樣已經受夠病態嘅遊戲平台生態

75 回覆
18 Like 132 Dislike
你以為你買緊部機?你買game炸,部機係送
免費game真係最貴,玩隻手機game課金洗的錢夠買主機同game有突,仲未計時間
cdpr 唔加密 witcher 3照樣賣過半億隻
pc版賣得最多
好game根本唔怕無人買
ps5 4000銀,rtx 2070都買唔到, 好難唔廢過pc喎
想問下PS5 機能大慨等於邊張display card

利伸:唔熟電子野真心想知
RTX 2070 Super度啦
12K HKD買到PS4 PS5 2代有突啦好嗎
唔計有外掛嘅FPS, (而家Console都有啦
有錢PC遊戲體驗係最好嘅...

不過老任D Game有幾何會出係其他平台
所以而家都係KEEP住會玩Switch

XB就有XBLIVE, 獨佔太少了... 有PC都幾乎Cover哂
PS4就擺多過玩, PS5都冇買了, 獨佔都多, 鍾意咪買
PS hardware算係畀得有良心,可惜啲獨佔好多都係trash嚟,eg. tlou2

Switch就真仆街,永遠落後其他廠兩個gen,但任豚點都埋單,導致任地獄不求進步
主要係老任阻住地班轉姐
出埋wii 、wii u呢d電子垃圾
加d無聊玩法on9當有趣
其他廠以為有金執又跟
Gamecube打後已經遠離老任
Ps+Xbox雙修
Console 無三巨頭互相競爭,你邊有咁多平game玩呀,是旦一間獨市都唔會係好事
唔見依加有所謂競爭,全部自己行自己路線,受眾都唔同
2070s = 1080ti
兩張卡二手價都3千尾
大部份單機外你老母閪掛咩
Console 而家都開始有 外置AIM BOT
HDMI->Capture Card->PC AI Learning->input device Aim
係冇wall hack嘅
搞咁多野,又要買硬件先搞到外掛實有人咁岸鳩為咗自hi比多啲錢咁玩既,不過肯定唔多先。pc淨係裝software已經有外掛,成本差太遠
挑, 有大作獨佔你味仆封買
砌機真係好煩
連人地砌埋比我剩插線都覺得煩
Wifi+ Blue Tooth(kb/mouse/joystick
剩插電源同 Mon 咪同console一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞