[新手]買左人生第一架車,一星期內取車,有咩要注意?

278 回覆
19 Like 65 Dislike
其實睇泊車成本 如果好似村屋咁 屋前有地免費泊 一個月 要達到點到點慳時間 只有電單車贏佢
太概每日行來回20公里以上
返工泊咪錶 放屋企有免費位
一個月 二三千左右 牌費連保險加油錢 的士uber 做唔到 20公里來回應該一日要240左右
夜晚揸出街練返泊S位L位,遲D出車要泊位都唔會''牙"住條路
初頭揸俾人呠2下,好易冇信心,跟手就出錯
哦,原來係咁,我都覺得奇怪,買左車問我車會
呢D情況真係好緊張
恭喜曬巴打,買左乜車?
未來是你的
得閒睇下 youtube 其他人D 車 cam 片, 睇下其他人柒D 乜自己唔好跟住柒, 或者當一個參考預計一下喺條路度會遇到咩突發事
model 3
住新界村屋好難唔揸車
ok
定期做保養 唔定期做就包你煩到嘔
車can
睇你有幾鍾意揸車啦
返工放工揸車又貴又塞車
咁我唔知你本身係咪好有錢
如果你淨係做假日車 用嘅錢隨時兩個月可以去一次旅行
同埋香港揸車其實一啲都唔自由自在
兩枝點夠 兩箱啦
聽完你講,正想問,新車一開始要唔要做保養?加膜?我見有平有貴
總係有班仆街係人買車就叫人搭巴士地鐵
去啲提示group車cam group又係咁
人哋買左車你仲話人地多餘
我諗都唔夠你個留言多餘
另外例如邊幾方面
電車應該無乜野注意啦 搵定位差電 留意下條呔 小心揸車就得 偈油波箱油又唔駛
有錢先好入果架車的facebook 谷

唔係比人毒到窮
我覆完先見到你話買左model 3 電車我就唔清楚點保養
加膜就睇你錫唔錫車啦 平膜可以傷車漆 唔貪平就不如唔好用
好多廣告幾吸引
聽完你講,正想問,新車一開始要唔要做保養?加膜?我見有平有貴
我覆完先見到你話買左model 3 電車我就唔清楚點保養
加膜就睇你錫唔錫車啦 平膜可以傷車漆 貪平就不如唔好用

仲有記得帶下條女上飛鵝山試吓車嘅避震
仲有預定好多洗費,仲貴過養車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞