有線:國安署拘捕「言語治療師總工會」五成員

952 回覆
73 Like 1095 Dislike
文字獄
果然係萬能國安法 真係仲癲過支那
有幾多個外國人真係會經常留意香港新聞?
如果我哋每一篇新聞都要盡力推爆,咁有啲不切實際。
但「要搵單爆嘅嘢去記得香港」,唔係至少可以令外國人知道香港最近發生嘅一啲大事咩?
我唔知你嬲嘅係個心態好似係消費緊單新聞,定係覺得個行動只得「知」字。如果係前者,上面已經解釋咗;如果係後者,真相越多人知、記錄唔係更好?

蘋果冇咗,大家會 BACK UP,立場啲片、鏗鏘集……大家都會 BACK UP,唔只係得個知字,而係至少有個記錄,當以後真相被扭曲嘅時候,有一個證明。

記者報導冇問題,有人spread畀多啲人睇有咩問題?

亂世下,人人都可以 spread 多少少影響力,喺 blame 人之前諗下先好嗎?
爭在未閉門審訊咋…

案件聆訊嘅時候,俾全世界睇下今日嘅香港幾咁荒謬!

遲下1984、動物農莊都係禁書㗎啦…
證明國安已經無case 好做
Cls
咁你有乜野道理要人唔做?無用?
同廢老一樣話藝術無用搵錢好過無分別
乜撚到黨安
絕對喺
古時起義就係作童謠
文字獄擴大中
唔怪之得越嚟越多人封筆
認真有無人覺得仲衰撚過大陸
痴撚線到故事書都要拉
整條咁虛無飄渺嘅惡法靠打靠嚇就以為管到香港好似以前咁?
咁食月餅咪犯法?
放心

陸續有黎
其實批評如果係不附帶太多辱罵的確係有效好多嘅

「我都唔撚明你地呢種人」呢句係你第一次批評劈頭嘅說話,其實係有啲侮辱性嘅,之後咪導致聽唔入耳+討論失焦囉

我assume你留言嘅目的想佢地改變行為模式啦,咁呢個屌來屌去嘅場面展示咗你呢啲批評係冇人聽入耳嘅,除非你留言嘅目的只係想屌人發洩一下,唔係嘅你算唔算做咗啲好似你所講冇用嘅事呢?

如果你想自己留嘅言達到目的咁咪需要包裝好先講囉
其實係衰過。喺中國會同你傾下計先,唔係直接拉
佢無case 就會開呢個file 嚟證明自己存在必要
講事實都唔撚得 支那鬼国狗共毒鳩死香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞