放緊AL 老細wts叫你做野 你會點處理

132 回覆
1606 Like 24 Dislike
直接同佢講話放緊AL有幾難?
屌你
最仆街嗰啲係首先一朝早send個 hello嚟
跟住成個鐘唔見咗
如果真係有嘢鑊炸死人冧樓我都可以幫下
但係你吊住成粒鐘咁我原本做緊啲嘢點
仲出唔出街麻撚煩

跟住通常係啲唔太花時間不過係條街係做唔到嘅嘢
記住一樣嘢
就係唔好理佢
同我一撚樣
制造一個唔係唔想覆,而又真係忙緊嘅假像出嚟
佢又真係吹你唔漲,試過一兩個老闆到返工嗰人都會話下你
我之前都會心羅羅亂
之後諗通左。公司賺錢我無份,蝕錢我一定扣糧。咁上心做乜?

要上心應該係關心身邊既人同事,例如家人、朋友、伴侶

返工呢d 東家唔打打西家,nothing big
照藍剔已讀不回
事後好好態度好正氣咁講:吓?係咩?無收到。可能信號唔好。
屌咪屌,態度照舊,久而久之就唔會搵你。
咪覆佢話有急事囉
係咪死人冧樓都仲要同你做野
我試過要清假被迫放長假,但因為公司人手唔夠老細勸我一邊放一邊做
無辦法,仲未有offer,人工又算高,硬食左
你想唔想扎呀?
問老闆 係咪消假?
人就唔會浦頭 答一條問題 消全日假
人工逗幾多?
電腦唔係身邊
打個電話/一個WTS果D咪睇份糧同上年BONUS囉

有D公司比較著重保密 出街睇唔到MAIL / 睇到MAIL都開唔到附件
答佢都浪費時間啦
通常問完就有野follow up 你估老闆蠢咩
依兩年放AL 老闆都知你唔係旅行,老馮以為你係屋企鳩fing
睇關係啦
平時任得我睇片打機既話一定幫
直接同佢講放緊al, 佢果佢扮fd咁話乜鳩捱義氣做少少野姐咁,咁咪用返同一個tone叫佢捱義氣補返日al比我,如果佢一黎就聲大夾惡既咪已讀不回佢,第二日先問佢乜事
兩個電話number咩都解決哂, 此post已完
覆佢:過2日(放完假返去嗰日)跟, 佢問咩事就話今日攞咗假
睇你咩位, 人工幾多啦
喺飛鵝山札緊營
做你老母
職場無真愛
唔好有感情
返工盡力返
放工完全放
same
所以一放假就閂whars app notifications 算
wtsapp reply out of office message
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞