[IVE]香港專業教育學院2021/2022新生入門攻略(1)

205 回覆
18 Like 1 Dislike
問左秘書處佢話失敗有通知
而家最大問題係我個電郵另一院校收唔收到
仲好擔心
打算打
私人email + CNA ac email
呢幾日check 密少少
祝好運
報名既時候冇提到有考過dse
跟住報hd唔收 玩完
你冇提過姐,但佢個表一定叫你寫埋有冇其他同等學歷(中專/毅進/FD)

唔係你等下年啦/上社大
想問學生可唔可以入到其他campus㗎
可以
你手上有一張未過期vtc 學生證,任入vtc 所有campus
想問IT524110 同EG524403邊科出路大啲
15號前 都仲有機
佢已經轉緊
不過今日原本day off咁啱今朝佢轉左我個time table去另外一邊
被走堂,不過仲未收到通知
你要同要過去嘅一邊 d tutor 講返被走堂嘅問題,睇吓佢會唔會補返attendance俾你

語文科只要舊一邊有返 基本會平安轉移attendance,但你都要提提tutor 費事miss左,7成出席率好重要的
明白
多謝咁多位巴打覆我
想問聲點樣申請轉科
我都想轉
去ive個網dowload pdf
交200蚊手續費
將200蚊收據+比學費收據同pdf由outlook交俾你想轉慨campus
然後等三日,無料嘅話可以打電話check你個電郵有無正常收到
大概係咁
要照返原本campus
應該會計attendance(唔清楚)
通知係紙本記得check信箱
巴打轉到未?
轉左啦
想問下讀青衣夜晚pt hd 會唔會有車位泊
放學返屋企成粒半鐘
我覺得你直接打去秘書處問可唔可以學校泊車,仲好過呢到問,一係你直接泊美景
未通知成功drop科之前就走一率當缺席 計落個20%度
真係唔想上果堂既話
叫人幫你拍卡或者拍完卡走人咪得囉
萬一drop唔到你就仆街
照返,直到收到通知+時間表cancel 左果堂先唔返,要保障左出席率冇miss到(FD 80%,HD 70%),
唔夠出席率就重讀曬錢又曬時間,唔好因小失大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞