有咩中英夾雜係你接受唔到

171 回覆
28 Like 4 Dislike
Apple 啲野好elegant
我地咁落去無晒meaning
你可唔可以唔好咁mean
我係唔講foul language 嘅
難聽過粗口

唔好咁mean ,用中文刻薄仲怪,除非你講涼薄刻毒
難聽過粗口

中文應該係賤?但我覺得無中字䆁得中point
Btw,我識人好鍾意每句都講「個point係⋯⋯」開頭
屌你老母hi
you竟然是個boy

呢吓我諗我都接受唔到
好chill
Day one
由day one開始已經⋯⋯

好大部分因為以前識一個八婆格既男人成日咁講所以好撚憎
in case 你xxxxxx
Fuck 你 la
you竟然是個boy

呢吓我諗我都接受唔到

難聽過粗口

中文應該係賤?但我覺得無中字䆁得中point
Btw,我識人好鍾意每句都講「個point係⋯⋯」開頭

好憎用講mean
其實可以講「臭」
廣東話 口臭 = 嘴賤
Angel方加
Gogogo we are傑志傑志
我go to school by bus
你知唔知佢頭先咁樣呀,and then I was like
成日講Drop低啲notes
係jot啊
個情況好worse

講咗我個句 乜嘢叫好worse

所以我會講「個worst case係⋯⋯I mean 件事Suppose係⋯」
利申,中文差過英文,純粹慣咗口,非扮嘢,同有時啲嘢真係只諗倒英文同台灣國語

個Worst case 可以接受
但有啲人講:成件事好worse
都冇比較 講worse 嚟做咩 即係好似成件事好better 咁
會講suppose, prefer, for, mean之類
但我唔覺得有咩問題
個情況好worse

所以我會講「個worst case係⋯⋯I mean 件事Suppose係⋯」
利申,中文差過英文,純粹慣咗口,非扮嘢,同有時啲嘢真係只諗倒英文同台灣國語

唔係新加坡/馬來西亞人既話, 我好難相信會有華人中文差過英文

我,小學開始已經係咁
我覺得中文勁無邏輯
不過讀到中2無讀,已經甩哂啲文法

咁你first language係咪英文? 你喺屋企係咪都講英文?

屋企人會由細同我講英文到大
細個覺得好撚瘀
所以執正左中文 講野唔會容許自己夾英文黎講
沙田me
Whatever 啦
上次係尖沙咀一個商場到
聽到個呀嬸講:我唔like呢個mall,D direction真係好差
個情況好worse

唔係新加坡/馬來西亞人既話, 我好難相信會有華人中文差過英文

我,小學開始已經係咁
我覺得中文勁無邏輯
不過讀到中2無讀,已經甩哂啲文法

咁你first language係咪英文? 你喺屋企係咪都講英文?

屋企人會由細同我講英文到大
細個覺得好撚瘀
所以執正左中文 講野唔會容許自己夾英文黎講

咩心態
好chill

同事: 個powerpoint SUPPOSE 係今日交架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞