[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(84)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike

yeah , zenith同好
我覺得係好誇張,真係好細力就花,陶瓷圈真係好好多
大家啟蒙
之前見過有鐘錶媒體介紹,用嘅所有機芯主要就sellita同一款in house手上鏈機芯為主,escapement都會改裝做一個佢自家製類似鵝頸微調嘅裝置

錶面印左glashutte都唔需要擔心係印住made in germary但MIC果類品牌,見款式啱自己價錢又ok就可以去馬

呢隻幾靚
39mm又岩手幼撚
一定係spitfire
自己搵下 “gerald genta”
有測速計再加埋潦草dial先係演繹到元祖el primero嘅神髓
寸佢轉頭:「我唔鍾意撈鍾意其他牌子係咪唔得先,使唔使下次買邊隻錶要你批准? 」況且咁鍾意撈咪自己買隻
呢隻又係正野,lume又靚,算係黑馬中嘅黑馬
hublot?
有咩係印住made in germary但MIC?
我想買呢隻,個brushing 好靚
但係隻GS trade in 價唔到要補錢。而家又手緊

唔記得邊到睇過
Made in Germany門檻極低
求其少少錶係德國組裝完 之後所有錶就可以直接印MIG
好多濕尻大陸錶扮德國錶

Glashutte就起碼要50%以上零件都要係Glashutte當地生產組裝先可以印
想問問 <$45000 有咩選擇類似Omega speedmaster。 同埋Breitling 係咪好選擇

利申。完全唔識

支持雙logo
早晨, zenith defy 21 密面
Jomashop真係唔掂

之前有係度留言話買左隻khaki
8號落單,一直等出貨出唔到(2x日)
卡數一直係statement hold起左。

之後張信用卡都比人盜用埋,cut左
我估應該都買唔到
見到個網有貨仲有貨賣真係莫名火滾
*6月尾買先啱
breitling 又得
bremont 又得

真係睇你
師兄 咸仔同好 我11號落單 仲未寄出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞