其實租金都唔平點解唔買

266 回覆
31 Like 211 Dislike
叫Admin寫條規則呀嘛,淨係可以講窮閪樓

又要搭嗲,又要9588
好睇人
識投資理財租好過供
資金靈活好多拎錢做其他投資好過
唔識投資供確實好過租
供完都係自己
你比幾百萬一個唔識投資既人
轉個頭輸哂出去都仲得
隻過街老鼠最中意用幾千萬樓做example
成日比人屌到敗走
賺唔賺到錢事少,好過你玩到自己死全家

上討論區吹水玩到自己死全家 有料
因為買樓真係唔易
6m樓首期加稅項加裝修都差唔多一球
仲要壓測過
算喇,佢唔明加。通脹>息率係實際負利率,銀行實際係蝕緊錢按俾你買樓。班7頭淨係睇到一個月要俾幾千蚊息,睇唔到通脹預期下資產代表咗咩。同佢地解釋多舊魚。
真係好on9次次都係搵啲幾千萬樓做例子
買得起幾千萬樓洗鬼人教佢點賺錢咩
壓測難過
以前搵3萬個時已經有1百萬 都買唔到
呢家加左人工借得多先買到正常單位
呢條友出名陰濕

好鍾意叫人攞哂份首期去買股票
點樣死全家法? 睇過? 你拍左片未?
個個都買到,樓就唔值錢 天機不可洩漏
因為買樓係做投資做到咁上下資本先去買嘅一樣嘢 用嚟防守~ 但你唔會拎50-90%嘅資金嚟守 而搞到無cash flow去再投資 所以唔買樓嘅人因為未夠錢
Suck cost 太大,又要鎖死三年!要移民嘅就唔會買啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞