【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (78) ViuTV我地要牧田派糖派到電影版出!

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
香港性教育真係好撚垃圾
個社會風氣咪就係你呢種人造成
下下講到同性戀係負面唔講得要收埋
你睇下而家搵佢賣廣告個d brand有幾大先
你唔係以為人地d pr marketing搵佢前冇做research會唔知佢性取向呱
google一打佢個名就有啦
咪又係知佢番到數所以搵佢做代言人
當年教主公開出得櫃
咁大件事你覺得而家佢會為左賺錢而後悔當初既決定?
佢點會係咁既人 你會咁諗既話你算咩fans
我支持佢當初既決定
覺得佢而家唔再出聲絕對冇問題
但唔好再讀心神探上心覺得佢一定係自己想入櫃
佢地好得意
牧b笑到小朋友咁
擺明上連登抄料扮有人爆而家啲娛記同啲垃圾page一樣 識睇連登就出到一篇
真係好sync好有愛
唔好拆CP啦
其實同受眾無關,係報紙無新聞加埋對家想做低佢哋先才做個標籤然後講到似層層黎引起話題,受眾buy唔buy係後話黎

而家套劇播完無左個保護傘佢哋就開始要硬食,但應該只要頂到星期五活動個訪問就無事,因為之後開始奧運會有其他話題蓋過

但睇怕都唔可以expect八月嗰啲summer節目佢哋會有好多接觸
睇怕星期六場live係最後一粒糖
大家珍惜
如果客戶要求登神出現,希望公司俾佢哋
佢回應我咪支持
佢唔回應我地亦都無需繼續討論
其實某程度上都係大家鍾意大叔的愛,先會係咁傳
逢紅必反都一定有外國都係咁
巴打冷靜啲先
老實講而家社會風氣係偏向負面
唔係話一朝一夕就會變
評論一定有支持有攻擊
但好多時攻擊嘅評論好易被放大
牙撈出道到而家受過幾多攻擊 fans都睇到
大家只係怕牙撈受傷
無論公司定佢本人冇特登提過呢件事
都係想大家focus返係佢嘅工作

同埋唔好忘記今日咩日子
拎近期最紅嘅鏡仔報新聞 就知咩事啦
我係viu 的話而家得兩條路行,一係縮,減少二人同場,一係盡地一煲谷大佢鋪天蓋地宣傳登神,佢地兩個就直接無視所有質疑,fans用氣勢壓過去,用更多登神新聞洗走話題直到所有記者報到厭為止

前者安全但以後都要避忌,後者就風險大但成功可以一勞永逸(即係類似張敬軒同小斌女咁,啲人都問到懶得再問),係最怕viu兩頭唔到岸
https://www.youtube.com/watch?v=67Vxp45Yhq4
表情包登好cute
肥仔又真係有啲似生啤
而家避左 之後同台只會再報得勁d
都唔明報乜
又兄弟黎又隊友
睇得出佢攰到有啲hang機
但肥仔造佢都仲反應到
係 佢攰到俾表情冇晒力 唔記得個日佢直踩左幾多粒鐘
個下佢反應到真係好叻
直接煲大佢,食盡條水開電影版啦仲係隊友,避乜鬼
其實食住上先會贏
反正同一隊又係最fd
避乜鬼
娛壹出咗新聞

https://www.facebook.com/104318651932201/posts/112275867803146/

AL要加油,真係想比一個擁抱佢太辛苦
人紅是非多
我認同你講既野
我只係睇唔過眼有d人講到討論呢樣野就係想害佢就唔係神徒
總之就繼續爆買佢代言既野show比d brand睇佢既經濟效益有幾大
就算有朝一日佢再出櫃都唔會少左廣告
除左藍紅店 我買唔落 留番比港豬師奶fans買
係呀,而家社會都咁開放
仲要有個啲怕出新聞影響佢哋
而拆散佢地真係好唔ok

我只怕有個啲何君妖正義魔人上身,搞到有壓力
若是純屬愛 可有對或錯

教主加油
係邊個做已經無所謂
好似之前有位絲打講嘅,當係平行世界嘅田田做比牧牧睇已經收貨
希望diutv好好應對呢啲新聞
我宜家警告diutv
你地唔準因為避嫌乜乜柒柒搞到登神同埋其他鏡仔唔開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞