js6456/js4501 MBBS/MBChB 集中討論區

198 回覆
7 Like 4 Dislike
無人
mbbs出左面試通知未
我都想知
你都係jupas?
準備好比人刁難未
實問你唔識嘅野 千其唔好答I don't know 不過我諗你都知
好作定點解你會想幫人 佢實問你點解唔簡soc work
因為sw 人工低幾倍
唔好入呀會後悔
唔識答係咪應該估下
yes
緊係啦 我果陣佢比左幾個病名我 我果陣緊係唔識啦 但都有個pattern比你估 即係 cardio angio 果d常見嘅prefix你最好prep 小小先去in 當然唔洗太走火入魔咁背

show下自己有咩特質去說服prof 自己有能力讀medic甚至成為醫生

同埋睇睇最近同醫療相關嘅新聞 引入海外醫生 blah blah blah etc

加油
多謝巴打
你嗰陣in左幾耐?
十幾分鐘左右
記得份cv唔好作太誇
佢入到去真係拎住你份cv 審犯and恥笑式咁chok你
記得show到比佢睇你係正常人唔係 kam撚就夠 唔洗去到好outstanding
其實cv每個項目寫完洗唔洗加多一兩行explain下做左啲乜,好似人地出嚟揾工啲cv咁
唔使 正常講野就得 放鬆啲
Mbbs仲未有消息
聽講剩係會有3/8一round interview
我都未收到mbbs interview invitation email… 我知會係2/8 interview, 官網有寫,今日都打去confirm 左。
你dse 幾分?
我quit u rejupas所以未必有參考價值
咁佢有冇講幾時出email
你Discount 左 retake 既科10% , best 6 夠唔夠42?
我都係combine cert. 僅僅meet 42.

佢話最遲聽日…
我冇retake
best 6 45分
不過可能有暗pen啦
Ching 我都係combine cert,有冇興趣tg傾下
What’s your tg?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞