js6456/js4501 MBBS/MBChB 集中討論區

198 回覆
7 Like 4 Dislike
我知每位連登仔dse都7科5** 聽日就放榜 要依幾日內簡好哂jupas嘅choice 
所以想開翻個post比一眾問下黨大同暴大medic嘅野
等大家了解下自己係咪真係啱讀medic(聽講越黎越多人med0 果陣dropout)

當然所有關於medic/pharm()/nursing/醫療系ge野都可以問下 ,答到盡答
等大家排jupas果陣定dd

各位師兄師姐行過呢個post都可以一齊share下
幾好 讀得掂cs嘅係叻嘅 engine收分低但難度唔係成正比
今年hku 係咪肥咗2X%人

揀mbbs 嘅自己睇路,感覺上支大每年肥好少人
讀mbbs 定CS 自己睇路
hku mbbs 越來越伏
on99
it 係社會大趨勢,後生揾錢多係真,但啲野變得太快,成日要學野,去到中年又驚俾後生replace。醫生就幾stable ,係後生chur 啲
mbbs可以無限復活(聽講)
cu med就 pre clin 同 clin year可以各defer 一年 雖然我都唔知faculty係咪真係咁strict會踢你走
坦白講俾你8年都讀唔掂個degree你自己都知自己唔適合繼續讀啦,另覓出路算
邊間醫學院多靚女D?好想
巴打當年幾分入
0.5

各位有咩想問可以問我
冷清到
隔離五寶嘅post都叫做有兩三個人問下野
高分嘅人唔上連登
上reddit嘅人仲多過連登
不過少D機會俾fd起連登底
老屎忽留名
想請問retaker pen完best 7 39.6 有冇機?
即管擺a1 博吓
感覺上暴大醫有best 7 40就收硬.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞