三島由紀夫以一擋千東大激辯影像 塵封50年見天日[影]

191 回覆
258 Like 2 Dislike
日本赤軍長期活動在中東;也是先後三支赤軍中,國際影響最大的一支。1972年5月30日,他們的三名成員奧平剛士(當時27歲,日本赤軍幹部)、安田安之(當時25歲,京都大學學生)、岡本公三(當時25歲,鹿兒島大學學生)在以色列特拉維夫的盧德國際機場(今本-古里安國際機場)發動亂槍掃射與手榴彈攻擊,造成至少100人死傷,其中24人死亡。這一襲擊行動立即震驚了全世界,日本赤軍也由此成為與義大利的紅色旅、北愛爾蘭的愛爾蘭共和軍齊名的國際恐怖組織。

劫機 炸煉油廠 機場開槍掃射殺平民
咁都唔自恐怖分子?
昭和男兒
你嚮往啲日軍同昭和男兒喺二戰咪又係咁
唔好淨係講支那人,喺東南亞、太平洋、沖繩一樣
同樣地二戰都證實咗戰前日本條路錯撚晒,你咪又支持「呢班柒頭」
用赤軍代表曬成個五六十年代運動嘅人
屌你老母攞三島嗰時同而家香港比 都幾撚侮辱
班傻閪yc對比班左仔十分一都冇乜啦

你有無即刻大聲叫佢土下座?
佢叫班軍人同佢一齊發動政變,但比人當係傻西,最後心灰意冷,入返房自殺
喺度神化所謂昭和男兒做乜鬼
俾美國放返出嚟做公職治理日本嗰班,早十幾廿年仲日日八紘一宇嘅日本政客,又係咪昭和男兒?定係要切腹自殺嗰啲先計?
成日都話自殺,害死幾個女人
「但係你都係嚟咗喎 即係幾鍾意啦」
弱智嚟講你都算好笑😂
想睇
搭各駅停都要俾你啲昭和男兒屌
佢d自殺未遂事蹟好on9
廿一世紀都過咗五分一仲喺到吹奏舊時嘅嘢。
舊屎已經沖走咗㗎啦,應該要諗下將來,而唔係要盲目地行返以前條路。
三島矮撚黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞