三國志 · 戰略版 (33)- Four Seasons 新玩法!

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
大小喬閃卡?
還有江漢
可能係
逍遙small potato 表示 愛莫能助
轉盟過去都要等
而家驚D 匪打完許昌仲有9日會打埋成都長沙或者建業
因為我見凌統可以counter 帶左慈嘅34陸 34賈,好似幾正咁,還掂佢都係support 帶三勢+象兵,賈詡招士別我諗住換杯蛇有少少補血
有無人分別試過魏法騎同三勢賈邊個好用d
季尾有戰法點我會試
啱啱入第3季,想問下大家桃盾/桃槍係咪已經唔入流?
我睇好多文都話被剋爆,但除左呢隊可以完整之外,其他隊都仲差少少組唔成
我覺得三勢賈穩定少少
同埋混亂左之後一切都係未知數
有盛氣打孫太魯可以慘勝桃槍打賈我諗運氣好都可以慘勝,豬腳蜀槍打賈先有優勢
一隊隊伍入唔入流其實睇你用黎撞啲咩隊,桃盾嘅穩定性好高,攞黎撞返甘太程、孫太魯、甚至三勢陸都有一戰之力。
如果近城都可以轉槍/騎打打相剋嘅
每一隊都有對應相剋戰法/陣容,睇你識唔識揀黎打
琴晚桃盾攻城 1穿7 雖然唔係對面滿兵,但有帶到暫避既話 唔會話被剋爆
贏左陸弓 桃盾 香太凌騎 趙張法槍 普通垃圾盾
咁你話入唔入流?
S3係魏法騎 34呂騎天下,但唔代表被剋爆就唔入流
諗黎諗去魏法騎解唔到程昱混亂,真係殺敵1000自損800,on99咁令我卻步唔敢練
用夏候惇代程又係鳩鳩地,帶個魯莽哂技能位
三勢陣真係吹大左
THX各位巴打
問多少少有冇戰法配置睇下?
心大心細唔知點配戰法好
賈調速快過程唔係解到?
why,其實三勢陣重點我覺得係副將,增傷
主技唔出咪解唔到黑起上黎唔出你都吹唔漲,中左計窮又係含得
巴打用咩技好少玩三兄弟
大尻槍定陷陣盾or唔用兵種玩變形?
又唔太想跟傳統打控制流
三勢陣係為一啲隊伍增加左穩定性,同埋令到雜牌軍都有一戰之力組隊多樣性高左好多,唔洗下下組國家隊
三勢少左個加成,跟手迫人配埋祝融,菜雞

好多伏
所以我好鍾意用甘太程撞無兵種騎兵
不過試過甘寧中混亂之後射死晒自己友
傳統陷陣
魏法騎打起上嚟好用過三勢賈,34都係比呂去撞好過
如果要計黑34賈黑起上嚟仲廢,所以唔好講啲咩黑唔黑
劉 暫避 陷陣
張 落鳳 盛氣
關 縱兵 破陣
同埋最基本,你至少都要成隊開埋第3格兵書位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞