三國志 · 戰略版 (33)- Four Seasons 新玩法!

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
法正,魯肅,司馬三勢滕甲盾
其實應該幾好
你呢個有睇頭,其實我都想玩三勢法正
但司馬無奇謀
就係識控個個都識避藤甲,個個帶定隊火技隊旁身(徐庶/程昱帶火技雜隊/群弓帶火技都夠燒,呂蒙火槍都見過)
anyway,個個人觀點唔同,牛絲盾都有牛絲玩,開心就好
牛絲盾係經過地千次火燒打磨的
有手足話呢隊應該轉弓
減傷回血肉肉混亂弓?
其實你呢個牛絲盾滿紅應該幾撚勁
唔撞到當鋒應該回血到2046
太勁唔用,封印住先。等s4睇睇咩環境先
吳騎以強度黎講一定弱
當然凌統體系今季打左慈 係舒服
而如果課長今季想組多幾隊
就只可以迫著用吳騎先可以組多隊

權香凌西涼吳騎
甘太程錦帆弓
周陸魯白馬都督
岩岩好已經三隊 又唔太弱既隊
用紅度搭救 都可以係野戰或者食著98橫掃
我個服就得返門神戰同關口戰
基本上都係用藤甲司馬盾同盟友一齊壓秒上
大家運氣對碰 好運既
打4 5場都係兵刃隊已經好賺
又唔會比人捉
自於三勢呂 其實組一隊魏爆頭剋佢就得
三勢呂唯一贏到既機會只有每次天下無雙都挑中郭嘉機
不過我個人認為 今季做得最壞既
一定係34賈 任意無腦莽撞
大家覺得賈翊 司馬 法正有睇頭嗎
賈翊帶用武 士別
司馬帶杯蛇 撫輯軍民
法正帶焚輜 象兵
混亂無解
只有洞察槍可以一戰
趙雲,曹仁,是撚但
應該唔得,司馬體系好特別
賈詡又係一個好特別體系,正路:賈詡,夏候,菜文姬(低配)
曹仁
賈詡 偽書 士別
趙雲 破陣 所向
左慈 象兵 三勢
+
陸遜 無當 太平
周瑜 奪魂 刮骨
魯叔 八門 奇謀
--------------------
玩上面呢2隊好次係魏法騎 + 三勢陸好D?
三勢賈贏到魏法騎
象兵+左慈頂得著三勢呂
而且標配魏法騎一隊拆幾隊技
又太平 又士別 又奪魂 又杯蛇
大佬落匪會比你屌打啊
我都諗過呢個問題
但三勢陣得一個,好似組魏法騎好d?
想玩三勢呂 就可以組魏法
如果想玩得多隊

1.象兵三勢賈
賈詡 偽書 士別 趙雲 破陣 所向 左慈 象兵 三勢

2.無當蜀智
諸葛 奪魂 杯蛇 龐統 太平 熯天 法正 八門 無當

3.桃園盾
劉備 陷陣 暫避 關羽 勇得 盛氣 張飛 落鳳 橫掃

4.錦帆甘太程
甘寧 萬箭 避實 太史 折衝 當鋒 程普 錦帆 千里/唇槍

5.藤甲司馬盾
司馬 用武 四面 曹操 軍民 藤甲 郝昭 鋒矢 刮骨

6.虎豹魏爆頭
張遼 暗藏 鬼神 夏淵 強攻/暴戾 百騎 郭嘉 橫戈 虎豹

7.白馬都督
周瑜 智計 火熾 陸遜 白眉 風助 魯肅 白馬 坐守/禦敵

8.西涼吳騎
孫權 臥薪 一騎 香香 魯莽 強攻 凌統 西涼騎 奇計

其實 有心組 仲可以組多隊虎衛隊 不過強度真係弱 所以唔推薦比大家了
我就係諗緊三勢賈同魏法騎會唔會差好遠,如果三勢賈係屈機既,直接三勢賈
但三勢賈有個問題要拆趙雲,本身組緊青洲五虎槍
所以組三勢賈其實都幾煩,又拆趙雲,又拆三勢陣
最主要係少左隊蜀智可以玩
如果玩魏法騎既話。。。

你組唔到蜀智既話 其實魏法打其他隊 同三勢賈打其他隊係差唔遠
但魏法打唔贏既權太魯 同埋有時頂唔著三勢呂爆發
三勢賈既勝算會高d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞