申請緊(申請中)加拿大Stream A / path A嘅入黎一齊討論下

180 回覆
16 Like 3 Dislike
有無人申請緊加拿大path A, 我有啲問題想問清楚
我見大部分tg group都係問緊study permit/work permit, 而且每日幾千個message,好難討論到

如果有group專係討論path A申請中嘅,可唔可以加我,或者留低個tg我開個group

如果你即將申請嘅都歡迎一齊討論,希望大家可以交流下,避免申請被打回頭
點先會打回頭
最普遍係漏文件、錯文件或者填表填錯野
搵緊agent申請緊啊 巴打幾時走
唔洗擔心
我搵過下申請無犯罪證明(良民証),如果唔係香港要搵朋友屋企人幫手
仲要有封信證明你係需要用到無犯罪證明(移民申請信)
但係如果你唔遞交到文件係唔會有信,但你遞交又需要交無犯罪證明,咁點搞
同問,有冇 stream A 集中討論GP
全包agent報咩價位度?
其實冇話咩全包喎 報學校咋嘛 就係學費咁嘅價錢囉 報咗學校就走到stream A 㗎啦 你預就咁學費都要一20萬年
巴打用緊邊間agent?
我自己聯絡過一間agent 唔係太幫到手 想轉第二間試下 thanks
你行stream A唔係申請學生簽證ja 咩
想問Stream A係咪可以考ielts代替佢個英文考試CLB?
我其實係5年U grad 可以申Stream B
但因為想讀個喺當地 方便搵嘢做嘅工先想申A
pgwp bridge唔到pr
求tg聯絡
如果出發時有SP同OWP
讀完一年制嘅Master/ Graduate certificate
有冇須要整PGWP?
2年應該夠cover到
我畢咗業 填緊form apply緊path A
唔係申 study permit 我已經唔記得study permit 要唔要良民證
Ielts 有分兩種
1. General training - 移民用
2. Academic - 申學校用

如果你搞掂哂可以正式申請pr 你要考general

如果你要報學校 你要考academic

所以你要申學校考咗academic 先 畢咗業申pr再考 general
Btw ielts成績有效期為2年
私校 一年讀書一年實習 學費$9000加幣
樓主不如擺個group嘅invite link出嚟俾人加入?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞